Kézilabda

2023.08.05. 17:03

A DAC-ot is megverte Vida Gergő együttese - Ismét meggyőzően, jól játszott az SZKKA

Harmadik felkészülési mérkőzésén idegenben nyert három góllal az NB I/B.-s Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a MOL extraliga-győztes Dunaszerdahely otthonában.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

HC DAC Dunaszerdahely–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 30-33 (16-19). Dunaszerdahely, felkészülési kézilabda-mérkőzés.
SZKKA: Christe, Csatlós (kapusok), Kazai 2, Balogh 2, Kulcsár 4, Pődör B. 1, Pődör R. 11, Szmolek 5, Varga N. 4, Szeberényi 2, Wutschi 2, Pálffy, Böhm, Hornyák, Török, Biró. Edző: Vida Gergő.

Harmadik felkészülési meccsükön idegenben, a MOL extraliga-győztes és szlovák bajnok DAC otthonában léptek pályára Pődör Rebekáék, akik előző két találkozójukon előbb az osztrák bajnok Hypot verték 37-27-re, majd a cseh Hazena Kynzvartot is magabiztosan múlták felül 34-25-re. Az újonnan érkezők közül Hornyák Panna és Pankotai Luca szolgálataira ezúttal sem számíthatott Vida Gergő edző, ahogy Dombi Luca játékára sem, aki továbbra sérülése után lábadozik, a következő találkozókon már talán kisebb-nagyobb szerephez jut ő is egészségi állapotától függően.  

A klub honlapjának tájékoztatása szerint az elmúlt meccsekhez képest ezúttal visszafogottabban, kissé álmoskásan kezdték a találkozót a szombathelyi lányok, akik főleg védekezésben nem voltak elég feszesek és kemények. Az első játékrész derekától aztán sikerült felvenniük a vasiaknak a saját ritmusukat és rögtön meg is fordították a mérkőzést, így a szünetre már háromgólos vendég előnnyel vonulhattak a felek. A második félidőben végig meg tudta tartani és őrizni a kialakított előnyét az SZKKA, így bár ezúttal szorosabb meccset játszottak ugyan Vida Gergő lányai, de végül harmadik nyári felkészülési mérkőzésükön is győztesen hagyták el a pályát.

Vida Gergő: – Először léptünk idegenben pályára a felkészülés során, ráadásul egy kiváló csapat ellen. A meccs elején ez meg is látszódott, de megráztuk magunkat és végül egy nagyon hasznos edzőmeccset játszottunk. Dolgozunk tovább a saját játékainkon és az új játékosok beillesztésén. 

 

Az SZKKA eddig tehát mindhárom edzőmeccsén győzedelmeskedni tudott, ráadásul olyan külföldi csapatokkal szemben, amelyeket magasan jegyeznek saját hazai bajnokságukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában