Labdarúgás

2023.08.05. 18:00

Csákváron a Hali - Mindkét együttes vereséggel kezdett

A labdarúgó NB II. 2. fordulójában vasárnap 19 órakor az Aqvital FC Csákvár vendége lesz a Szombathelyi Haladás.

Pum András

Rácz Barnabás és csapata Csákvárra látogat

Fotó: © Cseh Gábor

Az Aqvital FC Csákvár a Budapest Honvéd elleni hazai 2-1-es vereséggel kezdte a bajnokságot – a kék-sárgák gólját a nyáron Mosonmagyaróvárról igazolt Nagy Zoárd szerezte. A mérkőzés utáni napokban a kispestiek egy közleményt fogalmaztak meg, amelyben kifogásolták, hogy – szerintük – roppant durván futballoztak a csákváriak. Erre a hazaiak aztán reagáltak is és visszautasították a vádakat. Ez persze a két együttes dolga, a Haladásé az, hogy eredményesen szerepeljen. A csákváriak kerete alaposan átalakult a nyáron, 13 játékos távozott, a rutinos csapatkapitány, Vaskó Tamás visszavonult. Tizenegyen pedig érkeztek, így például a korábban a Haladásban futballozó Simon András és a csákváriak leigazolták a rutinos Szakály Dénest és Papucsek Barnabást is. Ami a szombathelyieket illeti, Aleksandar Jovic csapata a rajton 1-0-ra kikapott a BVSC-Zugló otthonában.

– Hét elején alaposan kielemeztük a BVSC elleni mérkőzést – mondta Aleksandar Jovic, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – A csalódást keltő eredménytől függetlenül sok pozitívumot láttam a találkozón, ezeket kell továbbvinnünk. Miután ezt az összecsapást lezártuk, elkezdünk készülni a csákvári meccsre. Egy nagyon agresszívan futballozó, tapasztalt ellenfél vár ránk. Ellenfelünk szereti birtokolni a labdát. Feladatunk, hogy az agresszív játékukra jó mentalitással reagáljunk, a párharcokba keményen álljunk bele. Nekünk a saját játékunkat kell játszani, amihez megvannak a megfelelő futballistáink. Ami a keretet illeti, Marko Kelemen kisebb sérüléssel bajlódik, egyelőre nem biztos, hogy vállalhatja a játékot. De természetesen lesz olyan, aki pótolja. Felkészültünk a Csákvár ellen, szeretnénk jók szerepelni.

A 2. forduló további programja. Szombat, 20. 00: Szeged–Vasas (Tv: M4 Sport). Vasárnap, 17.30: Mosonmagyaróvár–Kazincbarcika, Budafok–Ajka, Soroksár–Gyirmót. 19.00: ETO FC Győr–BVSC-Zugló, Tiszakécske–Nyíregyháza, Siófok–Pécs.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában