Kosárlabda

2023.08.02. 10:06

Egis Körmend: Megvan az utolsó láncszem, teljes a felnőtt keret

Schmera Gergely a Rátgéber Akadémiáról teszi át székhelyét Körmendre, 2+1 éves szerződést írt alá a vasi piros-feketékkel - jelentették be a klub hivatalos közösségi oldalán.

Sütő Dániel

Forrás: MW/archív

Fotó: Czinege Melinda

Az Egis Körmend legújabb és egyben utolsó szerzeménye, Schmera Gergely 2004-ben született Szegeden, óvodás korában kezdte el kosaras pályafutását. Családjában ő az egyetlen sportoló. Kadett korosztályosként, 15 évesen került át Pécsre, ahol a Rátgéber Akadémia játékosa lett. Gergő idén nyáron az U19-es debreceni kosárlabda világbajnokságon is részt vehetett a nemzeti csapattal. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a helyezésük ellenére pozitív élményként marad meg neki a torna, hiszen nyertek kettő mérkőzést és nagyon sok tapasztalatot szerezhetett, miközben a világ legjobbjai ellen játszhatott a korosztályában. Gergő a világbajnokságon 6,3 pontot és 3,3 lepattanót átlagolt 14,7 perc játékidő alatt.

A fiatal tehetség 199 cm magas, a körmendi edzői stáb 4-es poszton számít rá a felnőtt csapatban, az U20-as együttesben pedig 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethetik. Gergő már Körmenden van, elkezdte az egyéni edzéseket.

- Örülök a lehetőségnek, hogy egy ilyen nagy múltú csapathoz igazolhatok és szintet léphet a karrierem - nyilatkozta az Egis Körmend hivatalos közösségi oldalán. - Várom már, hogy megtapasztalhassam a körmendi atmoszférát és elkezdhessek edzeni a csapattal.

A Rába-partiak új játékosáról itt megtekinthető egy összefoglaló.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában