Nemzetközi siker

2023.08.08. 13:40

Európa tetején a kőszegi bunyós!

Értékes aranyéremmel tért haza a Romániában rendezett junior ökölvívó Európa-bajnokságról az Alpokalja Küzdősport Alapítvány sportolója, a még csak 14 éves Budai Flóra.

Tóth Gábor

Az Eb-győztes Budai Flóra, és edzője Finesz Ernő

Forrás: Alpokalja Küzdősport alapítvány

Románia, Ploiesti városa adott otthont az idei EUBC junior ökölvívó Európa-bajnokságnak. A 17 bokszolót számláló korosztályos magyar válogatottban helyet kapott a kőszegi Alpokalja Küzdősport Alapítvány ifjú, tehetséges sportolója, Budai Flóra is (75 kg).

Az Eb-n pedig alaposan kitett magáért. Az elődöntőben mutatkozott be, nagyszerű teljesítménnyel verte román riválisát: óriási fölényben bunyózott, háromszor számoltak rá ellenfelére, egyhangú pontozással nyert. A fináléban egy jó erőt képviselő török lánnyal csapott össze. Az első két menetet taktikus bunyóval megnyerte – a folytatásban már „csak” az volt a feladata, hogy kívülről bokszoljon, és ne kapjon be nagyobb ütést. Amit megoldott, így begyűjtötte az Európa-bajnoki aranyérmet.

– A döntő előtt nem volt bennem félelem, az izgalmam pedig pozitívan hatott rám – számolt be az eseményekről a friss Európa-bajnok Budai flóra. – Sokat jelentett számomra az edzőm jelenléte, a segítségével sokkal könnyebb volt megbirkóznom az akadályokkal. Nagyon vártam a döntőt, tudtam, hogy Európa bajnoka leszek a súlycsoportomban! A szemem előtt most már a közelgő korosztályos világbajnokság lebeg, ahonnan szintén éremmel, mégpedig a legfényesebbel akarok hazatérni. Előtte viszont az országos bajnokságon a dobogó legfelsőbb foka a célom!

– Flóra háromszoros korosztályos magyar bajnok, két éve pedig ezüstérmes volt a serdülő Európa-bajnokságon – jelezte Finesz Ernő, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány vezetőedzője. – Éppen ezért, nem értettem, hogy az elmúlt időszakban mért mellőzték a válogatottból. Most bizonyította – ismét – hogy korosztálya egyik legjobb, legtehetségesebb versenyzője. Az pedig én teszem hozzá, hogy a tehetség szorgalommal, kitartással is párosul nála. Büszke vagyok Flórára! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában