Kosárlabda

2023.08.16. 12:10

Falco: Új légiós érkezett, három U20-as a keretben

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság címvédője, a Falco KC Szombathely együttese az ötszörös horvát válogatott Antonio Jordanoval kötött szerződést.

Sütő Dániel

Antonio Jordano (5) a Zadar színeiben szerepelt az ABA Ligában

Forrás: ABA Liga

Az 1999-es születésű Antonio Jordano a tavalyi szezont a KK Zadar játékosaként kezdte meg. Az ABA Ligában és a horvát elsőosztályban összesen 35 meccsen lépett pályára. A Falco új szerzeménye átlagban 13,1 pontot, 1,5 lepattanót szerzett és mellette közel 2 gólpasszt osztott ki. A horvát játékos a mögöttünk hagyott bajnoki évadban 38,5 százalékkal célzott a tripla vonal mögül. A 190 centiméter magas kosaras a szezont a francia másodosztályú Chalon-Sur-Saone csapatában fejezte be, ahol fontos szerepet vállalt a feljutásban. A francia csapatban 13,8 pontot átlagolt, és 43,3 százalékkal triplázott. A horvát légiós már bemutatkozott válogatottjában is, a 24 éves kosaras eddig ötször húzta magára a címeres mezt A szombathelyi sárga-fekete klub honlapjának beszámolója szerint a horvát válogatott játékos egyéves szerződést írt alá a Falcoval.

– A rendszerünk miatt ezen a poszton egy fizikális játékosra volt szükségünk, aki bírja a kettős terhelést is – nyilatkozta a szombathelyi klub honlapjának Milos Konakov vezetőedző. – Antonio az előző szezonban az ABA Ligában és Franciaországban is bizonyította, hogy fizikálisan készen áll. Támadásban egy jókezű játékos, ezt szeretnénk kihasználni!

További hír a Falcoval kapcsolatban, hogy három U20-as játékosa is a felnőtt a keret tagja lesz a következő szezonban. Hansen Dániel, Németh Bálint és Takács Zsolt már tavaly is a nagyokkal edzett.

– Nagyon örülök, hogy már a harmadik szezonomat kezdhetem meg a felnőtteknél – fogalmazott a csapat honlapján az U20-as válogatott Takács Zsolt. – Úgy érzem, jó lehetőség ez a fejlődésre, élni szeretnék vele. Minden évben többet szeretnék elérni, és bizonyítani a stábnak, magamnak. Remélem a következő szezonban sikerül sok szép eredményt elérni – bizakodott a Falco egyik tehetsége.

A tavalyi idényben Magyar Kupát és bajnokságot is nyert a Falcoval Hansen Dániel, aki úgy véli, az idősebb, rutinosabb társaktól nagyon sokat tanulhat, amit természetesen fel is akar majd használni az új szezonban. Németh Bálint gyerekkori álma vált valóra a felnőtt keretbe kerüléssel. Hálás a lehetőségért, amit igyekszik megszolgálni.

– Régen még a ‘B’ középből buzdítottam a csapatot, most meg már velük edzhetek, ez hihetetlen érzés. Rengeteg munka és áldozat van benne, de nagyon megérte, hiszen az ország legjobbjaitól tanulhatok. Minden edzésen próbálok ellesni valamit Zozóéktól (Perl Zoltán) és a 100%-ot nyújtani. Nagyon jó érzés benne lenni a keretben, szeretnék bizonyítani is! Izgatottan várom a következő szezont – mondta Németh Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában