Labdarúgás

2023.08.06. 21:21

Kikapott Csákváron a Haladás

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a Szombathelyi Haladás 4-2-re alulmaradt az Aqvital FC Csákvár vendégeként.

Pum András

Aqvital FC Csákvár-Szombathelyi Haladás 4-2  (3-0). Csákvár, 300 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Katona. 

Csákvár: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. – Farkas A., Mészáros (Major M., 85.), Szakály D. (Gazdag, 72.) – Tamás N. (Juhász, 72.), Nagy Z. (Simon A., 72.), Gruber (Fejős, 62.). Edző: Tóth Balázs
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri (Simut, 46.), Jagodics, Csonka, Bosnjak (Doktorics, 13.) – Szakály A. (Katona, 62.) – Horváth R., Rácz, Csernik (Bolla., 62.), Szvoboda (Zvekanov, 62.) – Jancsó. Edző: Aleksandar Jovic 

2. perc: Szombathelyi kontra végén Horváth Rajmund cselezgetett, majd 17 méterről alig lőtt a léc fölé 

7. perc: Ismét Horváth Rajmund! A támadó betört a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd egy csel után 10 méterről lőtt, Pécsi bravúrral védett. 

9. perc: Tamás és Bosnjak fejelt össze a félpályánál. Mindkét játékost hosszasan ápolni kellett – a szombathelyi futballista nem is tudta folytatni a játékot, helyére Doktorics érkezett. 

20. perc: Nyíri buktatta a jobb oldalon a tizenhatoson belül Farkast – tizenegyes. A büntetőt Szakály Dénes a jobb sarokba lőtte (1-0). 

32. perc: Rácz indított a bal oldalon Szvobodát, a csatár befelé cselezett, de 11 méteres, középre tartó lövését kiöklözte Pécsi 

35. perc: Gruber bal oldalról, éles szögből lőtt kapura, a labda túljutott Verpeczen, Doktorics a gólvonalról tisztázott. 

41. perc: László jobb oldali szögletét Karacs hét méterről a jobb sarokba fejelt (2-0). 

45+1: Bal oldali bedobás után Gruber középre ívelt, Tamás pedig kapásból, a levegőben, hét méterről a bal felső sarokba lőtt (3-0). 

64. perc: Rácz bal oldali szögletét Jagodics 11 méterről fejelte a jobb sarok felé, Pécsi óriási bravúrral védett. 

68. perc: Farkast buktatta hátulról a tizenhatoson belül Csonka – újabb büntető. A tizenegyest Szakály Dénes a léc alá vágta (4-0) 

71. perc: Rácz elé került a labda, a középpályás 19 méterről, középről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (4-1). 

88. perc: Fejős jobbról, 13 méterről leadott lövését Verpecz bravúrral tolta szögletre a bal felső sarok elöl 

90+3. perc: Simut jobbról keresztbe lőtt labdáját a hosszún érkező Horváth Rajmund becsúszva, öt méterről a hálóba lőtte (4-2). 

A vendégek kezdtek jobban, magukhoz ragadták az irányítást, tíz perc alatt az agilisan játszó Horváth Rajmund kétszer is nagy helyzetbe került. A hazaiak védekeztek és ebből próbáltak kontrákat indítani. A 20. percben Farkas büntetőjével megszerezték a vezetést a csákváriak – ez volt a meccsen az első lehetőségük. A folytatásban is a vasiak domináltak, ám a csákvári kontrák roppant veszélyesek voltak. Majd ismét egy pontrúgás: egy szöglet után Karacs fejelt a hálóba. Aztán a félidő hosszabbításában Tamás extra góljával már 3-0-ra vezettek a helyzeteiket szinte maximálisan kihasználó hazaiak. A vasiak a hajrában nem tudtak újítani, meddő fölényben játszottak.  

Szünet után is próbálkoztak a vendégek, de rendkívül sok hibával futballoztak, míg a hazaiak tetemes előnyük birtokába nyugodtan játszottak. Aztán újabb csákvári büntető és már 4-0-ra vezettek a hazaiak. A vasiak mentek előre és sikerült is kozmetikázniuk az eredményen: Rácz Barnabás bombagólt, Horváth Rajmund szemfüles találatot szerzett. Ennél sokkal több pozitívum azonban vasi szempontból nem mondható el a mérkőzésről: a mezőnyfölény semmit sem ért, összességében a Csákvár megérdemelten nyert. 

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában