Kézilabda

2023.08.30. 15:00

Otthon tartotta a kupát a házigazda BTK

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 2023/2024-es szezonjára készülő tavalyi ezüstérmes Büki TK együttese nyerte idén is az általa rendezett felkészülési tornát.

Sütő Dániel

Forrás: Büki TK

Gőzerővel készül Baranyai Enikő együttese az új idényre. Történtek változások a keretben: Tóth Bettina például három – Szombathelyen töltött – szezon után tér haza nevelőegyesületéhez. Beállós poszton fontos láncszeme lehet a BTK-nak. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia egyesületétől érkezik Lékai Odett, aki öt szezont töltött a vármegyeszékhelyen, egyébként a Sárvárnál nevelkedett, ahol négy idényt kézilabdázott. A két legutóbbi szezonban volt a legeredményesebb. A Bük felnőtt és ifjúsági csapatá irányító poszton számítanak rá. A szombathelyen nevelkedő Farkas Nerina az FTC-től érkezik, eddigi pályafutása alatt 322 mérkőzésen 904 gólt szerzett a balszélső és belső posztokon egyraánt bevethető játékos.

Az alapozást augusztusban kezdték Baranyai Enikőék, akiknek felkészülési programjának ismét fontos részét képezte az idei, 24. Bükfürdő Kupa. A minitornán a házigazda meghívásának eleget téve a Lébény, valamint a Győri ETO KC és a Mosonmagyaróvár U21-es alakulatai vettek részt. A büki sportcsarnokban rendezett felkészülési kupán először a hazaiak csaptak össze a lébényiekkel – minden felnőtt meccs 2x20 perces félidőkből állt.

Büki TK Bükfürdő–Lébényi KSE 28-14 (14-7). Bük, női felkészülési kézilabda-mérkőzés.

Már az első félidőben 7 gólos előnyre tett szert a BTK, amely végül magabiztos sikerrel nyitotta a tornát.

Büki TK Bükfürdő–Győri Audi ETO KC U21 25-20 (14-10). Bük, női felkészülési kézilabda-mérkőzés.

A bükiek következő mérkőzése már szorosabbra sikerült, a győri utánpótláskorúak szívósan igyekeztek tapadni a fürdővárosiakra, akik végül ezt a csatát is megnyerték, öt góllal.

Büki TK Bükfürdő–Mosonmagyaróvári KC U21 20-17 (14-8). Bük, női felkészülési kézilabda-mérkőzés.

Az eredményt nézve a BTK-t utolsó találkozóján tudta csak megszorongatni soros ellenfele. A Mosonmagyaróvár ugyan szünetre hatgólos hátrányba került, a meccs végére ezt háromra tudta csökkenteni, a bükiek győzelmét azonban nem veszélyeztette. Így a felkészülési torna mindhárom találkozóját megnyerve tartotta otthon a kupát a házigazda Büki TK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában