Labdarúgás

2023.09.20. 13:05

Ezúton is jobbulást Feri és Bence! - A Lurkó UFC tatabányai mérkőzésére mentő is érkezett

Rendkívül balszerencsés esetet követően mentő érkezett a tatabányai futballpályára.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A Regionális U17-es Kiemelt bajnokság nyugati szekciójában a Tatabányai SC vendégeként szerepelt a Lurkó UFC. Nagy Krisztián és Kálócz Zsolt együttese a második félidőben bekapott gólokkal 2–0-ra kikapott. Sajnos történt egy olyan eset a találkozón, amely által a végeredmény abszolút sokadlagosnak bizonyult. A 21. percben a hazaiak részéről Erl Ferenc, a zöld-feketék részéről Szabó Bence fejeltek össze egy labdáért vívott párharc során. Minderről és az ezt követő eseményekről (szerkesztve) idézzük Kurali Zoltán játékvezető által megírt mérkőzésjegyzőkönyvet - olvasható a lurkoufc.hu-n.

A mérkőzés I. félidejének 21. percében a hazai csapat játékosa, Erl Ferenc és a vendégcsapat játékosa, Szabó Bence a labda megszerzése céljából felugorva próbálták elfejelni a labdát. Azonban a két játékos a homlokuknál fogva összefejelt. Amint ezt érzékeltem, a játékot azonnal megszakítottam és intettem a két csapatvezetőnek, hogy sürgősen jöjjenek ápolás miatt. A két játékos a földön feküdt, a hazai játékoshoz érve megláttam, hogy erősen vérzik a homlokán, ami kb. 4 cm hosszan felnyílt. Jeleztem a félúton lévő hazai csapatvezetőnek, hogy haladéktalanul értesítsék a mentőt. Azok kiérkezéséig mindkét csapatvezető és én is figyelemmel kísértük a játékos állapotát, meggyőződtünk arról, hogy teljesen a tudatánál van, tisztában volt azzal, hogy mi történt vele. A kiérkező mentő rövid ápolás után egészségügyi intézménybe szállította.

A játékvezető kitért arra is, hogy a találkozót követően mi történt, illetve kiemelte a Lurkó UFC szakmai stábjának és játékoskeretének hozzáállását.

A mérkőzés végén személyesen tudtam állapota felől érdeklődni, a játékos elmondta, hogy a homlokát öltésekkel összevarrták és körülményekhez képest jól van. A vendégcsapat játékosa szerencsére könnyebben sérült, azonban ő sem tudta a játékot tovább folytatni, le kellett cserélni, őt a kiérkező mentő a helyszínen ellátta, de nem tartották szükségesnek egészségügyi intézménybe beszállítani. A játékos rövid ápolás után a játékteret saját lábán el tudta hagyni. Mérkőzés végén személyesen tudtam a játékostól az állapotáról érdeklődni, elmondta, azzal tanáccsal látták el, hogy további panasz esetén keressen fel orvost. A játék 11 percig állt az ellátás miatt. A szándékosság teljes mértékben kizárható, mivel mindkét játékos csak a labdát kívánta megszerezni, „véletlen” összeütközésről volt szó. Akcióközelben voltam, emiatt pontosan fel tudtam mérni az esetet. Egyik csapat részéről sem érkezett kritika azzal kapcsolatban, hogy bármelyik játékost felelősnek kívánnák feltüntetni. Kiemelném a vendégcsapat csapatvezetői és játékosai hozzáállását, példaértékű, ahogy emberi tartásukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy nagymértékben kivették a részüket a hazai játékos ápolásából a mentő kiérkezéséig.

Ezúton is kívánunk mindkettőjüknek jobbulást, és bízunk benne, hogy mielőbb visszatérhetnek a játéktérre! - adták hírül a portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában