Labdarúgás

2023.09.10. 18:59

Hatórás buszút, kánikula: értékes döntetlen Szegeden

A női labdarúgó NB I. 4. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett Szegeden.

Pum András

Marlo Sweatman szerezte a vasiak vezető gólját

Forrás: Cseh Gábor

Kész-St. Mihály-Szeged–Haladás Viktória 2-2 (0-1). Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szántó.  

Kész-St. Mihály-Szeged: Krstovic – Koszó, Farkas (Sajti, 73.), Papp, Micic (Nagy L., 37.) – Malesevic, Balázs (Juhász, 73.), Jovanovic (Knezevic), Suták (Futaki, 73.) – Trbojevic, Németh Zs. Edző: Koncz Zsolt. 

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kovács V., Pintér, Nagypál (Nagy D., 60.) – Kis (Csizmadia, 72.), Sweatman, Urbán, Németh M. (Novák, 91.) – Vladulescu, Szil. (Szabó F., 60.).  Edző: Markó Edina. 

Gólszerzők: Papp (65. – 11-esből), Sajti (88.), illetve  Sweatman (27.), Urbán (67.). 

Markó Edina egy helyen változtatott az Astra ellen győztes csapaton: a sérült Varró Veronika helyett a születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Németh Mirtill került a kezdőbe. A kánikulai melegben lejátszott mérkőzés első félidejében a szombathelyiek futballoztak enyhe mezőnyfölényben, ők birtokolták többet a labdát. A 28. percben a bal oldalon, a tizenhatos és az alapvonal között szabadrúgáshoz jutott a Haladás Viktória. A labda mögé Sweatman állt, a középpályás remek mozdulattal a hosszú, jobb felső sarokba csavart (0-1). Sweatman zsinórban harmadik bajnokiján talált be. Nem sokkal később a hazaiak szintén szabadrúgásból veszélyeztettek, de a lövés kapu fölé szállt. 

Szünet után a 65. percben tizenegyesből Papp révén egyenlített a Szeged (1-1). Ám két perc múlva, a 67. percben ismét a vasiaknák volt az előny. Szép támadás futott a pályán, Németh Mirtill jobb oldali beadását a hosszún érkező Urbán lőtte a hálóba (1-2). Kiegyenlített volt a meccs, a vendégek szerezhettek volna gólt, de Szil lövését védte Krstovic. Aztán a 88. percben egyenlített a Szeged. A hazaiak végezhettek el balról, a kaputól 26 méterrről szabadrúgást. A labda mindenkin átszállt, a hosszú oldalon jött Sajti, aki a hálóba lőtt (2-2). 

A vasiak hatórás buszút után érkeztek a meccsre, a nagy melegben helytálltak, értékes pontot szereztek egy jó erőkből álló Szeged otthonában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában