Labdarúgás

2023.09.10. 13:30

Lóránt Gyula emlékére fociztak Kőszegen - fotók

A Lóránt Gyula 100 Emlékév programsorozatához kapcsolódva szombaton Lóránt Gyula Emléktornát rendezett a Kőszegi Lóránt FC – U12-es focicsapatok lépnek pályára a Lóránt Gyula Sporttelepen.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

A szervezők erő mezőnyt hoztak össze, neves csapatok fogadták el a meghívást – a delegációk már pénteken este megérkeztek Kőszegre. A csapatoknak díjmentesen szállást és háromszori étkezést biztosított a Kőszegi Lóránt FC és az önkormányzata. 

Szombaton aztán négy pályán zajlott a küzdelem, 8+1 fős csapatok játszottak 15 perces meccseket – remek hangulatban, sok néző előtt. Két ötös csoportban kezdődött a küzdelem, mindkét csoportból az első két helyezett továbbjutott (de a többiek is lejátszották a helyosztókat). Az A csoportot a Puskás nyerte a Kőszeg, a B csoportban a Honvéd a Mosonmagyaróvár előtt. Az elődöntőben a  Mosonmagyaróvár 2-0-ra verte Puskást, a Honvéd szintén 2-0-ra a házigazdát. A bronzmeccsen a Puskás legyőzte a Kőszegett (2-0), míg a döntőben a Honvéd legyűrte a Mosonmagyaróvárt (1-0).

Végeredmény: 1. Budapest Honvéd, 2. Credobus Mosonmagyaróvár, 3. Puskás Akadémia FC, 4. Kőszegi Lóránt FC, 5. ZTE FC, 6. Komárom VSE, 7. Budafok LC, 8. Szombathelyi MÁV Haladás VSE, 9. Dorogi FC, 10. Nagyváradi AC.

A kőszegi csapat névsora: Raposa Máté kapus, Kiss Boglárka, Szántó Noel, Őri András, Kósa Kornél, Kevei Milán, Bozzay Boldizsár, Horváth Noel, Schatzl Bálint, Polgár Zoárd, Molnár Bálint mezőnyjátékosok, Molnár Zoltán edző.

A legjobb hazai játékos Molnár Bálint lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában