Kézilabda

2023.10.12. 13:29

A Büké a derbi - Megszakadt a Celldömölk győztes szériája - fotók

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában vasi rangadót rendeztek, amelyen nagyon elkaptak a Bük a házigazda Sárvárt. A CVSE hazai pályán maradt alul. A férfi bajnokság 4. fordulójában az UNI Győr SZESE II. mindkét pontot elvitte Szentgotthárdról.

Sütő Dániel

Remekül működött a büki sánc a Kinizsi ellen

Forrás: Benkő Sándor

Celldömölki VSE–SZESE Győr 22-30 (15-17). Celldömölk, 50 néző, NB II.-es nőikézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Székely.

Celldömölk: Balogh V. – Gyurák 2, Szomorkovits, Győrffy 4, Szecsődi 6, Pup R. 6, Pup S. 2. Csere: Szalai N. – Erdélyi, Deé, Szélesi 2, Győrvári. Edző: Erőss Péter.

A celldömölki keret ezen a mérkőzésen vékony volt. Ezúttal a kettős igazolások nem játszottak, illetve a rendelkezésre álló keretből is többen sérüléssel bajlódtak. Ennek ellenére az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár a védelem keménysége elmaradt a korábbiaktól. Ezen a második félidőben javítottak a celli lányok. Ekkor azonban több technikai hiba és ziccerkihagyás jellemezte a játékot, amely a végén ilyen eredményhez vezetett.

Sárvárfürdő Kinizsi–Büki TK Bükfürdő 26-40 (8-19). Sárvár, 120 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Buchesz, Czenki.

Sárvárfürdő Kinizsi: Jurik – Horváth I. 3, Molnár Zs. 5, Barcza 4, Gutecz 1, Ács 6, Szemes 4. Csere: Tömő, Varga (kapusok), Horváth D., Kozma, Oláh 2, Németh H. 1, Cser, Gerencsér. Edző: Skoda Bence

Büki TK Bükfürdő: Büki – Farkas N. 9, Szabó D. 6, Tóth V. 7, Tar-Pukler 8, Marton 2, Gősi 1. Csere: Szücs I. – Lékai 2, Tóth B. 2, Varga Zs. 3. Edző: Baranyai Enikő.

Villámrajtot vett és a 13. percben már hat góllal vezetett a Bük. A Sárvár mélyen a tudása alatt játszva, sem támadásban, sem védekezésben nem tudta megnehezíteni a vendégek dolgát.

Skoda Bence: – Ez a mérkőzés már az első félidőben eldőlt, mert sajnos nem úgy álltunk bele a meccsbe, ahogyan az elvárható lett volna.

Baranyai Enikő: – Az elejétől fogva, az utolsó sípszóig nagyon koncentrálva, okosan játszott az egész csapat. Kiváló védekezésünk, kapusteljesítményünk ismét remekül működött, amit a kapott gólok száma is tükröz. Mindenki egytől egyig hozzá tudott tenni, akár egy jó védésről vagy egy lőtt gólról beszélünk. Ismét egy nagybetűs csapat voltunk, ami a legnagyobb fegyverünk is egyben.

Szentgotthárdi VSE–UNI Győr SZESE II. 26-31 (14-15). Szentgotthárd, 55 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Jáger, Poller.

Szentgotthárd: Kovács R. – Hertelendy 10, Luthár 1, Háklár 2, Vujovic 1, Katona 2, Horváth N. 1. Csere: Surányi – Császár 2, Vadász, Kozma, Szücs B. 1, Sipőcz 4, Rónai, Németh D. 2, Séger. Edző: Ernst Attila.

Jól kezdett a házigazda Szentgotthárd, de az már a meccs korai szakaszában érezhető volt, hogy a vasiak védekezése túlságosan enervált. Ennek ellenére a félidő hajrájában 3 góllal is vezettek, egy 4-0-ás szériával azonban fordítottak a győriek. Az utolsó 5 percig szoros volt a meccs, de a hazaiak nem tudták kihasználni kettős emberelőnyüket, így fájó vereséget szenvedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában