Sport

2023.10.22. 09:26

A sportolás élményét fűzték össze a felfedezés örömével a Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap rendezvényen - fotók, videó

A Hinman család három kategóriában ünnepelhetett győzelmet

Tóth Judit

Fotó: Unger Tamás

Első alkalommal - de biztosan nem utoljára - adott otthont Szentgotthárd a Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap elnevezésű rendezvénynek. A programot a Közös jövőnk Vas Vármegye projekt keretében rendezték meg, a Vas Vármegyei Önkormányzat támogatásával. A futó-, illetve túraútvonalak Szentgotthárd és környéke természeti, épített és kulturális örökségei mentén haladtak.

Több, mint kétszázan neveztek Vas vármegye legújabb közösségi programjára. A megnyitón a házigazda város nevében Huszár Gábor polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Balázsy Péter, Vas vármegye főjegyzője és Kevy Albert, a Vas Vármegyei Közgyűlés tagja, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke is méltatta a programot, amelynek szervezésében kiemelkedő szerepet vállalt Légrádi Zoltán, az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület vezetője. 

A gyerekek izgulhattak először, hiszen a 400 méteres és 800 méteres hobbifutamokkal indult a rendezvény. A távok teljesítése után mindenki befutó éremnek örülhetett. Aztán szintet lépett a futóverseny, a legbátrabb gyerekek 2 kilométernek vágtak neki. A Lurkó futamot a fiúknál Horváth Belián nyerte, második lett Sólyom Márton, harmadik Tóth Hunor Tas. A lányoknál Hinman Adele teljesítette a leggyorsabban a távot, Gaál Léna és Takács Boglárka előtt. A 6 kilométeres távon népes mezőny jött össze, a városi futamot a 2012-es születésű Hinman Henry nyerte, második lett Solymos Dávid, harmadik Islik Mihály. A nőknél Hinman Emily futott be elsőként, őt másodikként Siroki Brigitta, harmadikként Bor Gabriella követte. A 12 kilométeres Hársas-tó futamban Pendl Olivér volt a leggyorsabb, másodikként Somogyi Gábor, harmadikkét Szalai Benjámin ért célba. A nők versenyében Demeterné Mihály Ágnes volt a legjobb, második lett Takács Klaudia, harmadik Varga Rebeka. A 21 kilométeres félmaratonon Németh Bálint, Gerecsér Karl és Tolnai László lett a dobogós sorrend, a nőknél Pajor Petra végzett az első helyen Farkas Adrien és Németh Andrásné előtt. 

A Nyugat Kapuja című programon eltérő nehézségű túrákat is indítottak, ezekre is nagy volt az érdeklődés, a kisgyermekes családoktól kezdve egészen az idősebb korosztályokig. A szombati program újdonság volt, de mindenképpen folytatást követel. Több generáció jött össze, a résztvevők a sportolás élményét összefűzték a felfedezés és tudásszerzés örömével és együtt élhették meg a “Vas vármegyeiségét”, így a kitűzött cél teljes mértékben teljesült. A szervezőket - Légrádi Zoltánt és csapatát - minden dicséret megilleti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában