Hoki

2023.10.30. 14:49

Fehérvári öröm

Hatalmas csatában győzött a FEHA19 az Újpest ellen 3-2-re a Szombathelyi Jégcsarnok avatásán. A remekül játszó „kisvolán” az utolsó percben egyenlített, és a hosszabbításban nyerte meg a mérkőzést a jégkorong Erste Liga alapszakaszában.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

FEHA19–Újpesti TE h.u. 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0). Szombathely, 393 néző, jégkorong Erste Liga-mérkőzés, vezette: Németh, Haszonits, Kövesi, Gebei.

FEHA19: Melnyicsuk – Racsinszkij 1, Csollák 1 (2) / Falus, Hazeldine / Koszinszkij, Bogesic / Bajkó, Salamon – Ambrus, Dobos (1), Blasko 1 (1) / Zezelj (1), Nádor (1), Farkas L. / Németh, Fekete, Keceli-Mészáros / Balasits, Alapi, Dézsi. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

UTE: Rajna – Nyquist, Silfver / Pokornyi 1 (1), Kiss D. / Tornyai, Szabó D. / Balázsi, Simon P. – Tiala (1), Metsavainio 1, Coatta / Kiss P., Kovács A. (1) Saarelainen (1) / Benk, Szabó Rácz, Simon L. / Kovács S., Nádasy, Lőczi. Vezetőedző: Markus Juurikkala.

Kapura lövések: 28-28.

Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 3/0.

A Trend Optika Jégcsarnok avatása alkalmából hírverő mérkőzést játszott Szombathelyen a FEHA19 és az Újpesti TE. A mérkőzés jó reklámja volt a sportágnak az elejétől kezdve: bár az első harmadban nem esett gól, nagy iramú, izgalmas mezőnyjátékot szemlélhettek a nézők. A második felvonás elején Racsinszkij góljával előnybe került a FEHA19, ezt azonban előbb kiegyenlítette Metsavainio, majd Pokornyi révén már a vendégek vezettek. Egy nagybüntetés alatti kiállítás kínálta fel az egyenlítés esélyét a FEHA19 számára, nem sikerült azonban az egalizálás. A befejező húsz percben keményen küzdött a felzárkózásért a FEHA19, és végül az utolsó percben siker koronázta az erőfeszítéseket: hosszabbításra mentette a meccset Csollák. A ráadásban az UTE kezében volt a győztes gól, az ellentámadásból azonban Blasko lezárta a meccset, behúzva a bónusz pontot a FEHA19 számára.

Anatolij Bogdanov: – Izgalmas mérkőzés volt, az első két harmadban nem mondanám, hogy nem játszottunk jól, az egész meccsem minden korongért keményen megharcoltunk. Pár játékhelyzetben buta megoldásokat választottunk, sajnos nem voltunk elég higgadtak sem olykor ahhoz, hogy három pontot szerezzünk, mert például az emberelőnyöket nem használtuk ki. Ugyanakkor büszke vagyok az emberhátrányos védekezésre Örülök a sikernek, megérdemelték a srácok, rengeteget dolgoztak, a liga top csapatát megverni hihetetlen dolog.

Markus Juurikkala: – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték ma a sikert, jól játszottak. Szoros meccs volt, szenvedtünk, nem voltunk azon a szinten, amin szerettünk volna. Elismerés illeti az ellenfelet, közel voltunk a győzelemhez, de abban hiszek, hogy a jégkorongban azt kapjuk, amit érdemlünk. A mai eredmény is ezt tükrözi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában