Beharangozó

2023.10.05. 12:39

Hazai pályán a Haladás Viktória - A vasiak a Puskás Akadémiát fogadják a Sportkomplexumban

A női labdarúgó NB I. 6. fordulójában a pénteken 16 órakor a Haladás Viktória a Haladás Sportkomplexumban a Puskás Akadémiát fogadja.

Pum András

Kis Anita remek formában futballozik

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek eddigi három hazai bajnokijukat a Kenderesi úton játszották, pénteken viszont visszatérnek a Haladás Sportkomplexumba. A válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünetet jó hangulatban tölthették el Markó Edina tanítványai, hiszen jól szerepelnek a bajnokságban – három győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel 10 ponttal a tabella 4. helyén tanyáznak. A Puskás Akadémia pedig a 12 ponttal a harmadik pozícióban áll. 

Tehát vasi győzelemnél a két csapat helyet cserél a tabellán. A felcsútiak négy győzelemmel kezdték a bajnokságot, az ötödik fordulóban hazai pályán meglepetésre 4-3-ra kikaptak a Diósgyőrtől. A legutóbbi válogatott keretben Pongrácz Erzsébet, Palakovics Laura személyében két játékost adtak a felcsútiak - Palakovics egyébként a Puskás Akadémia legeredményesebb futballistája négy találattal.

– Az elmúlt két hétben különböző elfoglaltságok miatt többen is hiányoztak az edzésekről, úgyhogy az egyéni fejlesztésre és a csapatrészek fejlesztésére fektettük a fő hangsúlyt– mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. –  Jól jött a budaörsi kupameccs, hiszen nem estünk ki a ritmusból, ráadásul nagyon jó játékkal, magabiztosan győztünk. Ami a Puskás Akadémia elleni meccset illeti, háromesélyes a találkozó, de mi természetesen nyerni akarunk és megelőzni riválisunkat a tabellán. A felcsúti csapat futballja a labdabirtoklásra épül, mélységi indításokkal operál és tele van tehetséges fiatalokkal. Játékosaik évek óta együtt nevelkedtek a Puskás Akadémián, összeszokott, jó csapat – igazi ki-ki mérkőzésre számítok. A mi csapatunk is fiatal, fontos, hogy a játékosok fejlődjenek, mindenféle nyomás nélkül léphetnek pályára hétről-hétre. Persze egyáltalán nem bánjuk, ha a futballunk jó eredményekkel párosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában