Labdarúgás

2023.11.04. 16:31

Hosszú buszút, rossz pálya, furcsa bíráskodás - Fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent a Viktória

Fordulatos mérkőzésen a női labdarúgó NB I. 9. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal.

Pum András

Szil Tünde két gólt szerzett

Forrás: Cseh Gábor

Szekszárdi WFC–Haladás Viktória 2-2 (1-2). Szekszárd, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Alafi.

Szekszárd: Janecz – Jáhn, Kágyi Á. (Kovács Zs., 62.), Schell, Nagy-Cseke (Prigli, 51.),  Vári, Kágyi K., Kiss G., Taylor, Acsádi, Keeley. Edző: Micskó Márk.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Novák, Kovács V., Pintér, Csáki (Németh A., 46.)  – Nagypál (Nagy D., 82.),  Sweatman (Csizmadia, 70.), Urbán, Kis (Gravencz, 89.), Varró (Vladulescu, 46.) – Szil. Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Vári (29.), Keeley (62.), illetve Szil 2 (33., 39.).

Az irreális, vizes, mély talajú pályán kiegyenlített játékkal teltek a percek, majd a 29. percben egy távoli felívelés landolt a szombathelyiek kapujában. A vasiak ritmust váltottak, négy perc múlva Szil 40 méterről a kint álló kapus felett ívelt a hálóba, majd a 39. percben egy kapu előtti kavarodás után Szil 14 méterről lőtt laposan a hálóba (1-2). A félidő lefújása előtt a vendégek néhány ígéretes akciót vezettek, de ezekből nem alakult ki gólveszélyes helyzet. A szünetben kettőt cserélt Markó Edina, a második félidő első negyedórája a vasiaké volt. Volt, hogy a haza gólvonalon, a sárban akadt el lövést. Aztán zsinórban három szögletet is rúgtak a szekszárdiak, az utolsót a rövidre érkező Keeley a hálóba fejelte (2-2). A hátralévő időben a szombathelyiek mentek előre, Kis Anita gólt is szerzett, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a szabályosnak tűnő gólt.

A  hosszú buszút után pályára lépő Haladás Viktória közelebb állt a győzelemhez, de az irreális talajú pályán meg kellett elégednie a döntetlennel.

Markó Edina: – A külső körülmények miatt nem volt könnyű dolgunk, a pálya talaja alkalmatlan és méltatlan volt NB I.-es mérkőzéshez és a játékvezetésben is találhattunk hiányosságokat. De nem akarom csak erre fogni az eredményt, a második félidő elején megvoltak a lehetőségeink arra, hogy lezárjuk a meccset. A meccs egyes periódusaiban nagyon jól játszottunk, rúgtunk egy szabályos gólt is – itt hagytunk két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában