Eredmények

2023.11.16. 13:09

Kovács János emlékére sakkoztak

A helyi Művelődési Házban közel 60 játékos ült asztalhoz a III. Kovács János sakk-emlékversenyen. A 14 éven aluliak mezőnyében Karádi Dorián, a 14 éven felettieknél pedig Tóth Tibor diadalmaskodott.

Pum András

Forrás: VN-archív

Őriszentpéter immár harmadik alkalommal adott otthont a Kovács János sakk-emlékversenynek. A rendezvényt Őriszentpéter polgármestere, Őr Zoltán nyitotta meg. Összesen 55 játékos nevezett  a versenyre– korábban soha nem gyűltek ennyien össze, most volt tehát az eddigi legtöbb induló. Az egyik, B csoportban 14 év és 1400 Élő-pont alattiak, a másikban, az A felségjelűben 14 év felettiek, 2000 Élő-pont alattiak indultak. A felnőtt versenyzőket a rendezők kávé kuponnal, a fiatalabb korosztályt pedig csokoládéval és ajándék tollal várták. Svájci rendszerben, hét fordulóban 15-15 perc gondolkodási idővel, plusz öt másodperc bónusszal zajlottak a partik. A színvonalra nem lehetett panasz, 33 versenyző rendelkezett Élő ponttal, közülük kilencen 1700 felettivel. Izgalmas sakkpartikat vívtak a résztvevők és örömteli volt, hogy sok gyermekversenyző ült asztalhoz.

A szervezők két csoportban díjaztak. A csoport (14 éven felüliek) 1.: Tóth Tibor 2. Apró Barnabás 3. Parragi István. B csoport (14 éven aluliak):  1. Karádi Dorián 2. Zámbo Zénó, 3. Filatz Dániel.

A különdíjasok. Hölgyek: 1. Rátkai Marianna, 2.  Bolla Zsófia, 3. Dorner Ilona.  Senior 50+: Rátkai Imre. Senior 60+: Katona János. Legjobb őriszentpéteri játékos: Sélley Gábor.  Legjobb Élő-pont nélküli játékos: Kasza István.

Gyermek kategória. U 10:  Lovasi Vendel. U12: Pergel Bence. U14: Bárdics Márkó. Mázli díj: Librecz Lénárd és Lukács Levente. Vigaszdíj: Tarkó Inez Enikő és Bárdics Mirkó János.

A fentieken kívül még 17 versenyző részesült ajándékutalvány, ajándékcsomag, kisebb műszaki cikkek, vagy sakk-könyv formájában díjazásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában