Labdarúgás

2023.11.25. 21:17

Küzdött, hajtott, de kikapott a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. őszi utolsó fordulójában a Haladás Viktória 5-2-re kikapott az MTK-tól.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

MTK Budapest-Haladás Viktória  5-2 (3-1). Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Altorjay.

MTK Budapest: Varga - Legendás (Pataki 70.), Bokor, Palama, László - Barkóczi (Murár 70.), Farádi-Szabó (Gávris 84.), Zágor - Dubuc (Mészáros 46.), Siklér, Voila (Szabó M., 79.). Edző: Makrai László.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Balogh (Nagy D., 83.), Pintér, Szabó F. (Nagypál, 46.) – Novák (Németh M., 70.), Urbán Sweatman, Kovács V. – Vladulescu, Szil (Vesztergom, 83.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Palama 2 (8., 68.), Siklér 2 (29., 87.), Voila (41.), illetve Szil (45.), Sweatman (59. - tizenegyesből)

Az első félidőben a fővárosiak frissebben, lendületesebben futballoztak, megérdemelten jutottak 3-0-s előnyhöz. Igaz, a gólokhoz kellettek a vasiak egyéni hibái is. Ám a 45. percben szépítette a vasi csapat, Németh Adél remek jobb oldali beadását Szil szépen a léc alá fejelte (3-1).

Szünet után az 59. percben Vladulescu szerzett labdát a hazai tizenhatosnál, betört a büntetőterületen belülre, ahol Bokor buktatta. A büntető Sweatman biztosan a bal sarokba lőtte (3-2). A szombathelyiek hajtottak az egyenlítésért, ígéretes akciókat vezettek, ám egy figyelmetlenség után újabb gólt kaptak. Ez gyakorlatilag megpecsételte sorsukat, az ötödik gól már nem osztott-szorzott. Összességében az MTK jobb volt a Haladás Viktóriánál, de a gólkülönbség túlzott.

Markó Edina: - Az első félidőben nem olyan ritmusban futballoztunk, ahogy kellett volna, ellenfelünk többször mögénk került és veszélyesek voltak a beadásaik. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, a második félidőre játékrendszert is változtattunk. Hamar sikerült is szépítenünk – visszajöttünk a meccsbe. Mentünk előre az egyenlítésért, nyíltsisakkal támadtunk, de egy felesleges szabálytalanság utáni pontrúgásból megkaptuk a negyedik gólt – ettől már megtört a csapat lendülete. Az utolsó negyedórára így „elfogytunk”. Összességében azonban a lányok becsülettel küzdöttek, tették a dolgukat, de ezen a napon minőségi különbség volt a csapatok között, a hazaiak pontosabban futballoztak, a befejezéseknél pedig agresszívabbnak bizonyultak.

A Haladás Viktória a 6 helyen várja a tavaszi folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában