Labdarúgás

2023.12.20. 16:51

Homlok Zsolt: A Haladás a nehézségeket mindig meg tudta oldani

Homlok Zsolt a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. szerdai egyeztető ülésen hangúlyozta: az elmúlt 10 évben, mióta a klub életében, mint támogató aktívan részt vesz, már voltak nehéz pénzügyi helyzetek, de a Haladás a nehézségeket mindig meg tudta oldani - ezt is megtudtuk a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. mai egyeztető ülése után. Közös álláspontot is kialakítottak, mi szerint "(...) a Haladás Szombathely városának és közösségének fontos és nélkülözhetetlen értéke, melynek megóvása mindnyájunk közös feladata és érdeke!"

Tömböly Ágnes

Doktorics Áron is távozott

Fotó: Unger Tamás

Nem kísérte nagy sajtóérdeklődés a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. szerdai taggyűlését, csak a Vas Népe stábja várta a Haladás Sportkomplexum bejáratánál az esetleg nyilatkozó döntéshozókat. 

Szerdán 14 órára hívták össze a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. taggyűlését.  Jó másfél órán át tartott az egyeztetés, ami után először dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester és dr. Horváth Attila, költségvetésért is felelős alpolgármester távozott. Hiába kérdeztük őket, elzárkóztak a nyilatkozattól, majd dr. László Győzőtől megtudtuk: a abban maradtak, közleményt ad ki a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., külön senki sem nyilatkozik. Ezt erősítették meg mások is.

Ki adta ki az információkat?

Aztán - szinte menetrendszerűen - Czeglédy Csaba posztolt elsőként: „Haladás - Homlok megakadályozta a mai taggyűlés megtartását. Pénz sincsen. Séllei lemondott” – közölte közösségi oldalán a politikus.

A Haladás az ígéret szerint közölte is a közleményt 

Megkaptuk a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. sajtóközleményét is. Azt írták: "Ügyrendi okból kifolyólag a mai napon informális egyeztetést tartottak a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonosai az elmúlt időszakban kialakult pénzügyi helyzet kapcsán.

A tulajdonosok meghallgatták az ügyvezetők helyzetjelentését és beszámolóját, valamint a felügyelő bizottság beszámolóját a lefolytatott adatbekérés eredményéről, és ennek alapján megállapították, hogy a tervezett árbevétel – reklámbevétel – elmaradása és kiesése okozta a pénzügyi helyzet kialakulását". 

A közleményből megtudtuk azt is: "Megállapították, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a tervezett bevételek beérkezésével a társaság pénzügyi helyzete belátható időn belül helyreállítható és a további bevételek biztosítják a szezon biztonságos befejezését, valamint a klub következő évi licenckérelmének feltételeit".

Megerősítették: a csapat 3 játékosa, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Derekas Zoltán – élve jogi lehetőségével – szerződést bontott a klubbal és máshol folytatják karrierjüket.

Séllei lemondását a taggyűlés tudja elfogadni 

"Séllei Árpád ügyvezető benyújtotta lemondását, melyet hivatalosan legkorábban a januári taggyűlésen fogadhatnak el.

A kisebbségi tulajdonosok a klubot és a többségi tulajdonost a helyzet megoldásában elvi támogatásukról biztosították.

Homlok Zsolt is megszólalt az ügyben 

Homlok Zsolt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 10 évben, mióta a klub életében, mint támogató aktívan részt vesz, már voltak nehéz pénzügyi helyzetek, de a Haladás a nehézségeket mindig meg tudta oldani.

- A tulajdonosok közös álláspontja, hogy a Haladás Szombathely városának és közösségének fontos és nélkülözhetetlen értéke, melynek megóvása mindnyájunk közös feladata és érdeke!" - olvasható a Haladás közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában