Labdarúgás

2023.12.18. 16:21

Távozik a Haladás labdarúgó kft. ügyvezető igazgatója?

Szerdán tart taggyűlést a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., ahol az egyik ügyvezető igazgató bejelentheti lemondását.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Továbbra sem érkeznek reménykeltő hírek a Haladás labdarúgócsapatának háza tájáról. Szerkesztőségünkhöz már olyan hírek jutottak el, mi szerint Séllei Árpád a kilátástalan helyzet miatt lemond a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetői igazgatói posztjáról. Megkerestük az érintettet, aki emlékeztetett, december 20-án tartanak taggyűlést, addig nem kíván nyilatkozni a témában.

Információink szerint mindenki abban bízik, hogy a többségi tulajdonos, a Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Zsolt jelen lesz a taggyűlésen. A múlt csütörtöki közgyűlésen dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester arról beszélt: a kft. ügyvezető igazgatója telefonon arról tájékoztatta, dolgoznak a probléma megoldásán, a remények szerint december 20-ára rendbe tennék a cég helyzetét. 

Az is látszik, időközben egy-két játékos türelme elfogyott a szombathelyi klubnál: „(…) a pénztelenség és kilátástalanság miatt Doktorics Áron és Mario Lucas Simut játékosaink a napokban szerződést bontottak a Haladással” – tudatta közösségi oldalán Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő szombaton.

Értesüléseink szerint a játékosok több, mint fele fizetési felszólítást küldött a kft. felé, miután hónapok óta nem kapnak fizetést. Próbáltuk elérni Doktorics Áront, hogy megtudhassuk: szombathelyi nevelésű játékosként miért döntött a szerződésbontás mellett, van-e már ajánlata. Ha kérdéseinkre válaszol, közöljük.

A transfermarkt.com játékos adatbázisa - nem mellesleg - Doktorics Áron értékeként 125 ezer eurót, míg Mario Lucas Simut esetében 150 ezer eurót jelöl. A sportágra rálátó forrásaink szerint a mostani helyzetben a játékosok már szabadon igazolhatók, nem kell értük fizetni. A portál Haladásra vonatkozó kimutatásában egyébként Rácz Barnabás csapatkapitány vezet, 300 ezer euróval.

Kérdéseinkkel újból megkerestük az MLSZ kommunikációs osztályát, hogy megtudjuk: a Haladás-játékosoktól kaptak-e tájékoztatást, hogy a szerződésükben foglaltak hónapok óta nem teljesülnek. Rákérdeztünk arra is, a szerződésbontást kezdeményező játékosok átigazolásához mikor járulhat hozzá az MLSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában