Ökölvívás

2023.12.12. 12:33

Ob: hat kőszegi bunyós a ringben Budapesten

Szerdától szombatig a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont az ökölvívók 100. országos bajnokságának – a két kőszegi klub, a Fitt-Box Ökölvívó SE és az Alpokalja Küzdősport Alapítvány bunyósai is ott vannak a mezőnyben.

Tóth Gábor

Forrás: Pexels

Több mint 200 ökölvívó nevezett az ob-ra, ami részvételi rekord – 25 korcsoportban hirdetnek küzdelmet. Erős mezőny jött össze, ott lesz mindenki, aki számít a hazai porondon. Az első mérkőzések szerdán 15 órakor kezdődnek, az utolsó döntőket szombaton 18 órakor rendezik. A verseny folyamatosan élőben követhető lesz a Magyar Ökölvívó Szakszövetság Facebook-oldalán keresztül, de a szombati aranycsatákat az M4 Sport is közvetíti majd.

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület színeit a címvédő, háromszoros felnőtt magyar bajnok, olimpiai kvótával rendelkező Hámori Luca (66 kg), a bajnoki címet tavaly először begyűjtő Buza Rafael (67 kg), és testvére, Buza Rómeó (71 kg) képviseli az országos bajnokságon.

– Lucának nehéz dolga lesz, hiszen mindenki őt akarja majd legyőzni, de jó formában, jó erőben van, így nehéz feladat vár a riválisaira, kihívóira – jelezte Varsányi Áron, Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Rafael még nagyon fiatal, a tavalyi szép eredmény után nem szeretnék rá különösebb terhet rakni, de persze szép eredményt várok tőle. És természetesen Rómeóban is bőven benne van az érem – hogy milyen színű, az zömében rajt múlik.

Az Alpokalja Küzdősport Alapítvány a címvédő, kétszeres felnőtt magyar bajnok Lakotár Hannát (54 kg), Pap Eriket (80 kg) és Stark Rékát (60 kg) nevezte az erőpróbára.

– Hanna a könyökével bajlódott az elmúlt időszakban, augusztus elején megműtötték, kisebb csodát hajt végre azzal, hogy ringbe lép az ob-n – jelezte Finesz Ernő, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány vezetőedzője. – De nem tudom, hogy ebben az állapotában mire lehet képes. Erik még csak 19 éves, ismerkedik a mezőnnyel, a legfontosabb számára az, hogy értékes tapasztalatokra tegyen szert. Míg Réka betegségből kilábalva húz kesztyűt, nehéz megítélni, hogy mennyit bír majd fizikálisan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában