Eredmények

2023.12.09. 18:55

Snapszerosok csatáztak - Véget ért a kártyások idei szezonja

Egy remekül sikerült döntővel – és a szombathelyi Horváth Dániel győzelmével – ért véget a 2023-as snapszerszezon.

Tóth Gábor

Horváth Dániel tökéletes szezont teljesített

Forrás: MSSZ

Ha van tökéletes szezon, akkor Horváth Dániel 2023. évi bajnoki szezonja mindenképp az! Októberben Földvárszki Istvánnal veretlenül nyerte meg a párosok magyar bajnokságát, majd novemberben szintén veretlenül nyerte az egyéni bajnokság utolsó  selejtezőjét, végül a decemberi 16 kártyást felvonultató döntőben sem talált legyőzőre!

A 2023-as bajnokság döntőjére kilenc selejtezős versenyről lehetett kvalifikálni. A döntőnek a kőszegi  Corner Söröző adott otthont – a két napos fináléban a versenyzők egyenes kieséses rendszerben játszottak két nyert 66 pontos játszmákat. Az első nap a mezőny egyetlen hölgy tagjának, Cigányné Pál Gyöngyinek (Jakabszállás) a bravúrjaival kezdődött. Két szoros játszmában legyőzte a tavalyi döntős Fischer Andrást (Fertőszéplak), majd a későbbi bajnok ellen is játszma előnybe került. Horváth Dánielnek (Szombathely) minden tudására, rutinjára szükség volt, hogy nyertesként állhasson fel az asztaltól. Szabó Gábor (Röjtökmuzsaj) először Földvárszki Istvánnal (Szombathely), majd Márkus Lászlóval (Újperint) vívott három szettes meccset, keményen megdolgozott a továbbjutásért. Peszlen Tamás (Röjtökmuzsaj) az első körben pihent, ellenfele lebetegedett. Majd Halász Imrén (Fertőszéplak) biztosan jutott túl. Táncsics Péter (Kőszeg) Bokor Lászlót (Kőszeg) és Lange Józsefet (Alsónémedi) múlta felül egy-egy szoros és egy-egy simább játszma után.

A vasárnapi négyes döntőn röjtöki házimeccsén Szabó Gábornak ment jobban a játék Peszlen ellen. Míg Horváth Dániel Táncsics ellen szintén biztosan jutott tovább. A döntőben Horváth Dániel az első partit hamar letudta, a második végére nagyon feljött Szabó Gábor, de fordítani nem tudott – Horváth Dániel lett a magyar snapszerbajnok! A bronzmeccsen a lehető legkiélezettebb eredménnyel, 66-65-tel került Peszlen Tamás előnybe, de Táncsics nem adta fel, fordított, megszerezte  harmadik helyet.

– Színvonalas mérkőzéseket hozott a döntő, egészen szép teljesítményeket láthattunk, a Magyar Snapszer Szövetség nevében ezúton is gratulálok az egész éves versenysorozat valamennyi részvevőjének – összegzett Táncsics Péter, a kőszegi székhellyel működő szövetség elnöke, játékosa. – Részt veszünk még ausztriai versenyeken, végül december 29-én csapatversennyel zárjuk az évet hagyományosan Röjtökmuzsajon, Majd Csákánydoroszlóban, január 7-én kezdjük meg az új, 2024. évi versenyszezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában