Kosárabda

2023.12.19. 14:47

Sorsdöntő meccsen fogadja a Körmend a Pécset

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában szerdán 18 órától a NKA Universitas Pécs gárdáját fogadja az Egis Körmend.

Sütő Dániel

Fotó: Szendi Péter

A balul sikerült szombati Falco elleni derbi után (65-101) máris itt az újabb feladat az Egis Körmend számára.  

– Túlvagyunk egy meglehetősen rosszul sikerült vármegyei rangadón, amit nyilván nem így terveztünk – tekintett vissza a hétvégi vasi El Clásicóra Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – Egész egyszerűen nem volt meg a kellő agresszivitás, figyelem, koncentráció, hogy ezzel a Falcoval fel tudjuk venni a versenyt. Az eredmény ugyan túlzó, de a meccs végefelé már arra is gondolnom kellett, hogy szerdán újabb bajnoki vár ránk, ezért az utolsó perceket a fiatalok pörgették le.  

A Rába-parti piros-feketék a tabellán közvetlen előttük álló Pécset látják vendégül.

– Nagyon kellemetlen ellenfél lesz a baranyai csapat, mivel kiváló játékosokból áll, négy bosnyák légiósuk egytől egyig remek teljesítményt nyújtott eddig a bajnokságban. Mellettük jó kiegészítő magyar játékosok alkotják még a keretet, úgyhogy neve ellenére ez közel sem egy akadémista alakulat, hanem egy igazi NB I.-es profi gárda. Maximális koncentráció kell ellenük, mert okoztak ők már meglepetést a bajnokságban. Gyakorlatilag ugyanúgy állnak, mint mi. Sorsdöntő meccs vár ránk így karácsony előtt a kupaszereplés szempontjából, mert győzelem esetén biztosan ott vagyunk a Magyar Kupa nyolcas mezőnyében, ellenkező esetben azonban alaposan megnehezítenénk a saját dolgunkat, amit nem akarunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában