Kézilabda

2023.12.09. 20:55

SZKKA: kiütéses sikert arattak az év utolsó hazai mérkőzésén

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 12. fordulójában a hazai pályán játszó SZKKA a második félidőben állva hagyta és kiütötte az FTC U19-es alakulatot.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Ferencvárosi TC U19 43-21 (16-13). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 350 néző, női NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Barna V., Kovács B.

SZKKA: Christe, Csatlós (kapusok), Pődör R. 9, Pálffy, Kulcsár 4, Pődör B. 5, Horváth A. 1, Varga N. 3, Szeberényi 3, Szmolek 6, Böhm 2, Balogh P. 1, Kazai 8, Gönczöl 1. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4-1. 18. perc 11-6. 26. perc: 14-11. 35. perc: 21-14. 42. perc: 28-17. 55. perc: 38-20.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/5, ill. 1/6.

Többhetes szünet után ismét pályára lépett az NB I/B.-s bajnoki cím elsőszámú várományosa, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia gárdája. Vida Gergőék a pauza alatt sem pihentek, gőzerővel készültek a vasiak utolsó idei hazai találkozójára. Beiktattak a menetrendbe egy edzőmecset is, amit az NB I.-es NEKA ellen végül elég simán nyert meg az SZKKA (34-28). Pődör Rebekáék soron következő bajnoki ellenfele az FTC U19-es gárdája volt, amelynek keretét fiatal tehetségek alkotják.

A mérkőzést SZKKA-gólok nyitották, szám szerint zsinórban három, Menczer révén sikerült megszereznie első találatát a kis Fardinak az ötödik percben (3-1). Szépen lassan fokozatosan növelte előnyét a vendéglátó szombathelyi csapat. A 14. percben Pődör Blanka harmadik góljával először vezetett öt találattal az SZKKA (9-4). A hazaiak kénye-kedve szerint alakult a találkozó, ám a félidő utolsó 10 percében váratlanul életjelet kezdett mutatni a fővárosi alakulat. Már hat góllal is vezetett az SZKKA (12-6), amikor hirtelen apadni kezdett a vasi fór és véül három gólra tudott visszazárkózni az FTC U19 (16-13).

Szünet után Pődör Rebeka találatára Tóth Anna révén még válaszolt a vendég gárda, ám ezután egy 6-0-ás szériát repesztett az SZKKA (23-14). A fővárosiak erejéből már csak szépítgetésre futotta, komoly veszélyt innentől már cseppet sem jelentettek a SZKKA-ra. A bajnoki edzőmeccsé avanzsálódott. A Pődör-lányok mellett Kazai is becsülettel termelte a gólokat, de Szmolek és Varga Nikolett is nagy kedvvel játszott. A 45. percben már 12 góllal járt előrébb a házigazda (30-18). Teljesen kiesett a meccs ritmusból az FTC U19, amely csak nyomozta a játékot. Balogh Petra kétperces kiállítását sem tudta kihasználni a fővárosi csapat. Bartók Dorina gólja után ismét egy hosszabb, hatperces gólcsend következett vendég oldalon, miközben a hazaiak valóságos gólfiesztát rendeztek. Az említett hatperces vendég gólcsend alatt újabb 6-0-ás sorozatot produkált az SZKKA, ezzel egyre inkább úgy festett, hogy meglehet a felek közti 20 gólos különbség. Az 59. percben Szmolek talált be ismét, amivel az állás 41-21-re módosult az eredményjelzőn. Az utolsó másodpercekben még Gönczöl és Böhm is beköszönt, kiütötte a szombathelyi alakulat fővárosi riválisát. A SZKKA 73 százalékban használta ki kínálkozó helyzeteit, míg a kapuban Csatlós 42 százalékos, Christe pedig 82 százalékos védési hatékonysággal tette hozzá a magáét a sikerhez. Ezzel 12. győzelmét aratta az idényben Vida Gergő gárdája, amely továbbra is hibátlanul vezeti a tabellát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában