Európa-bajnokság

2024.01.15. 12:10

A bronzért küzdhetnek - A férfi vízilabda-válogatott kikapott a horvát együttestől

A férfi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott megszorongatta ugyan a házigazdát az elődöntőben, de győzni nem tudott, így a bronzéremért harcolhat tovább.

Sütő Dániel

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Horvátország–Magyarország 11-8 (2-2, 2-0, 3-4, 4-2). Zágráb, 2000 néző, férfi európa-bajnoki vízilabda-mérkőzés, vezette: Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb).

Horvátország: Bijac – Biljaka, L. Fatovic 2, Bukic, Vrlic 1, Zuvela, Harkov 1. Csere: Buric 1, Loncar 1, Vukicevic 1, Marinic-Kragic 3, Butic 1. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.

Magyarország: Gyapjas V. – Vigvári Vi. 3, Fekete G. 2, Tátrai, Kovács P., Burián, Nagy Á. 3. Csere: Bányai (kapus), Pohl, Vismeg Zs., Varga V., Vigvári Ve., Hárai. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt.

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, így már az meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztatta ötméteresekkel. A 2022-es, spliti finálé „visszavágóján” a hazaiak végig vezetve diadalmaskodtak. Sikerével a házigazda sorozatban hatodszor játszhat finálét Eb-n. Az együttes hazai medencében korábban mindkét alkalommal aranyérmet szerzett.

A legutóbbi Eb-n második magyarok a keddi zárónapon 16.30-tól a csoportkörben legyőzött olaszokkal találkoznak a bronzmérkőzésen. A 20.15-kor kezdődő horvát-spanyol finálé pedig nemcsak az Európa-bajnoki címről, hanem az ötkarikás indulási jogról is dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában