Készen állt, de mégsem volt meccs

2024.01.03. 11:31

A pálya alkalmas volt, mégis elmaradt a Haladás utolsó mérkőzése

Miért mondták azt, hogy alkalmatlan a Rohonci úti pálya, amikor készen állt a december 10-ei futballmérkőzés megtartására?

Tömböly Ágnes

Forrás: MW-archív

Fotó: Dömötör Csaba

„A pálya jelenlegi állapota és a várható időjárásra való tekintettel a 2023. december 10-én 17 órára előrehozott Szombathelyi Haladás BVSC-Zugló NB II-es férfi labdarúgó mérkőzés elmarad” – számoltunk be róla december 8-án a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának közlése alapján.

Lapunk most úgy értesült: a Haladás Sportkomplexum pályája alkalmas lett volna a december 10-ei mérkőzés megtartására, a gyepet – a nehéz időjárási körülmények között is – a meccsre felkészítették. Ismert, a stadionban tavaly nyáron történt fűcsere.

Információink szerint december elején a hóeltakarítás megtörtént, a pályafűtés és a fűszolár is üzemelt, a december 10-ei mérkőzésre készen állt a létesítmény. Úgy értesültünk, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. anélkül jelezte az MLSZ felé a Rohonci úti pálya alkalmatlanságát, hogy arról a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft. nyilatkozott volna a klub felé. Mint arról többször beszámoltunk: decemberben aggasztó hírek érkeztek a Haladás labdarúgócsapat háza tájáról.

Év végére azonban töredékére csökkentette tartozását a klub.

December 20-án az egyik ügyvezető igazgató, Séllei Árpád jelezte a tulajdonosok felé lemondási szándékát, és megerősítették három játékos távozásának hírét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában