Megizzadt, de nyert az SZKKA

2024.01.21. 06:11

A vasi lányok öt góllal verték az Orosházát

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 15. fordulójában szoros meccsen verte a listavezető SZKKA a házigazda Orosházát, ezzel továbbra is hibátlan a szombathelyi gárda.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 23-28 (12-11). Orosháza, 300 néző, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Bátori B. M., Szécsi L. B.

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok),  Pődör R. 7, Pálffy 4, Kulcsár D. 2, Pődör B. 4, Horváth A., Varga N., Szeberényi, Szmolek 4, Böhm, Balogh P., Kazai 7.  Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2-3. 15. p.: 6-4. 28. p.: 11-10. 34. p.: 12-14. 41. p.: 15-20. 53. p.: 20-25.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/6, ill. 2/4.

Kazai Anita kétszer is beköszönt a találkozó elején, ezzel gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia alakulata, amely sorrendben a 15. győzelmére hajtott. Az első hazai találatra több mint hat percet kellett várni, ekkor Kenyeresnek sikerült szépíteni (1-2) és ezzel együtt kinyitották a csapatok a gólcsapot. Feléledt a házigazda, amely Zavaczki hétméteresével a 11. percben átvette a vezetést (4-3). Olyannyira beindult a hazai gépezet, hogy a 14. percben már 6-3-at mutatott az eredményjelző. Nem kevesebb, mint nyolc percen keresztül gólképtelen volt az SZKKA, amire ember emlékezet óta nem volt példa. A félidő derekán Kazai törte meg a vendégek hosszúra nyúlt gólcsendjét, de a szívós Orosháza makacsul és eredményesen tartotta előnyét egészen a 26. percig. Kazai nagyon élt, hatodik találata egyben az egyenlítést is jelentette (10-10). A fordítás azonban nem jött össze, az első félidő szűk egygólos vendégelőnnyel zárult (12-11).

Szünet után egy határozottabb SZKKA lépett pályára, szemmel láthatóan Vida Gergő rendezte az öltözőben a sorokat, ugyanis a 34. percben már a szombathelyiek voltak kétgólos előnyben (12-14). Ettől kezdve már a vasiak diktálták az iramot, feszesebbé vált a védekezésük, több hibára késztették a hazaiakat, ezáltal fokozatosan egyre nagyobb fórt építettek ki. A 45. percben Pődör Blanka révén már hatgólos volt az SZKKA-előny (16-22), ám az Orosháza nem adta fel a harcot, zsinórban négyszer mattolta Csatlóst, így pár perc leforgása alatt már csak két találat választotta el a csapatokat egymástól (20-22). A hajrában Vida Gergő lányainak ismét sikerült öt góllal ellépniük és ebből már nem tudott felállni a házigazda. Az utolsó másodpercekben Pálffy állította be a végeredményt, 23-28-ra nyert az SZKKA, amely továbbra is 100 százalékos a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában