Ökölvívás

2024.01.29. 14:10

Bocskai: két kőszegi érem

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai, a Buza fivérek remekül szerepeltek az év első jelentős hazai, nemzetközi mezőnyt felvonultató erőpróbáján, a 68. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen.

Tóth Gábor

Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Több mint 160 bunyós lépett ringbe Debrecenben – a legjobb hazai versenyzők mellett az ukrán, a kazah és a mongol válogatott ökölvívói tették teljessé a mezőnyt. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két sportolóval nevezett: Buza Rafael a 67, Buza Rómeó pedig a 71 kilós súlycsoportban tette próbára a tudását – az olimpiai kvótás Hámori Luca vállműtét után lábadozik.

Buza Rafal a nyolc köze jutásért román ellenfelet győzött le kimagasló teljesítménnyel, majd ukránt riválist vert taktikus csatában. Az elődöntőben nyíregyházi ellenfelét a második és a harmadik menetben gyűrte let. A döntő is nagy csatát hozott, az ukrán rivális frissebnek tűnt, így legyőzte Rafaelt – aki végül az előkelő második helyen végzett.

Buza Rómeó a nyolc között kezdett, mindjárt egy presztízsmérkőzéssel: a tavalyi ob-n ezüstérmet szerző kőbányai riválisát verte parádés bunyóval.  A négy között az ukránok világ- és Európa-bajnok versenyzője várt rá. Nagy ellánnal vetette bele magát a küzdelembe, de végül a rutinosabb rivális nyert – a kőszegi bunyós bronzéremmel vigasztalódott.

– A versenyt egy hónappal a felnőtt ob után rendezték, egy hetes pihenő után három hetünk volt felkészülni a Bocskaira, ami nem éppen a legoptimálisabb helyzet, de  mindenképpen indulni akartunk ezen a kiemelt versenyen – értékel Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője. – Versenyzőink jól teljesítettek. Rafi négy mérkőzést bokszolt, amiből három nemzetközi és egy pedig presztízs meccs volt. A döntőben a frissesség döntött, de míg Rafi negyedik, addig az ukrán a második meccsét vívta. Rafi kimagasló teljesítményre képes, ezt nagyobb felkészüléssel állandósítani kell. Rómeónak két komoly, rutinos ellenfél jutott – fejben és erőben is felnőtt a feladathoz. Rómeó nagy fejlődésen ment át az elmúlt évben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában