Tervek

2024.01.29. 15:05

Célja az olimpia - Február végén derül ki, folytathatja-e Pars

Újabb műtéten esett át olimpiai bajnok kalapácsvetőnk, Pars Krisztián, aki kedvező diagnózis esetén tavasszal tavasszal mindent elkövet azért, hogy ott lehessen az idei párizsi olimpián.

Sütő Dániel

Forrás: NS

Fotó: Török Attila

Helyreállító, úgynevezett talpél műtéten esett nemrégiben olimpiai bajnok kalapácsvetőnk, Pars Krisztián, akinél az első beavatkozás sajnos nem sikerült teljes mértékben. 
– Alapvetően nem tudtam, hogy ezt még helyre lehet-e rakni, azért felkerestem egy lábfejspecialistát – fogalmazott lapunknak Pars Krisztián. – A vele kapcsolatos konzultáció során kiderült, hogy ezt helyre lehet még hozni, de száz százalékos garanciát nem tudott adni arra vonatkozólag, hogy teljesen helyrejön a lábam. Olyan 80 százalékra tesszük, hogy működhet. Eddig úgy néz ki, hogy sikeres volt a műtét, de a dobással még nem próbálkoztam, mivel főorvos úr direkt a lelkemre kötötte, hogy februárig még csak véletlenül se próbálkozzak ezzel. A szöveteknek vissza kell tapadniuk, amit a második kontroll ugyan kimutatott, de azt meg is kell tartani.   
Az olimpiai bajnok kalapácsvető nem titkolt szándéka, hogy az idei párizsi ötkarikás játékokon méltóképpen zárja le pályafutását.
– Az eredeti elképzelésem ugye az volt, hogy a tavalyi budapesti világbajnokságon vonulok vissza, ez azonban nem valósulhatott meg a rosszul sikerült operáció miatt – emlékeztetett Pars Krisztián. – Most újra felcsillant a remény a méltó búcsúra, bár csak 50 százalék esélyt látok rá, mert az idő kicsit elszaladt. A legfontosabb kérdés, hogy a testem miként reagálna az igénybevételre, erre azonban nem tudjuk a választ. 75-76 méteres eredményre lenne szükség a kijutáshoz, amit öt versenyen kellene elérni. Július 29-ig lehet teljesíteni az olimpiai szintet, és májusban, júniusban kell találni öt versenyt, amelyeken jó lenne átlagban felmutatni 74-75 méteres dobást. Február végén kapok pontos diagnózist arról, hogy a lábam egyáltalán működhet-e, vagy sem. Ha készen áll az edzésre és a versenyzésre, akkor folytatom, ha nem, akkor viszont nem erőltetem. Amennyiben megkezdhetem a felkészülést az olimpiai kvótaszerzésre, abban az esetben jó esély mutatkozik arra, hogy ebben a törekvésemben a szövetség is támogat majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában