Összeállítás

2024.01.28. 17:00

Álomtizenegy: ez minden idők legjobb Haladása

A Nemzeti Sport összeállította a legjobb Haladás 11-et.

Pum András

Halmosi Péter és Halmosi Zoltán is bekerült a Haladás álomcsapatába

Forrás: Unger Tamás

A sportnapilap szombatonként megjelenő mellékletében hétről-hétre összeállítja a nagymúltú magyar futballklubok legjobb tizenegyét. Ezen a héten az ETO FC Győr minden idők legjobb tizenegy labdarúgóját közölte, de már beharangozta a következő számot is, melyben a Szombathelyi Haladás álomtizenegye szerepel. 

A következő lapszámban a játékosokat egyenként is jellemzik, a mostaniban az általuk vélt legjobb tizenegyet adták közre.

Íme, a sportnapilap szerint minden idők legjobb Haladás tizenegye:

Szarka Zoltán - id. Kulcsár Ferenc, Tölgyesi József, Vörös Csaba -  Király Ferenc, ifj. Kulcsár Ferenc, Halmosi Zoltán, Tóth Péter - Farkas László, Varga Ferenc, Halmosi Péter. Vezetőedző: Sárosi László.

Jelentősebb kimaradók: kapusposzton a 108-szoros válogatott Király Gábor, vagy a másik legenda, Hegedüs Péter. A mezőnyjátékosok közül a korai időszakból Gazdag Gyula, az 1945-ben a válogatottban is szerepet kapó Szabó Imre, valamint Papp Lajos. Az ötvenes évekből Dombai Károly, Kolesánszky Zoltán, Tarr István, később Iszak Sándor, a hetvenes évekből Hauzer Tibor, Kereki Zoltán és Horváth Imre. Nagy József, Bognár Zoltán, Illés Béla és Jagodics Zoltán a válogatottságig jutott, és hosszú ideig szolgálta a klubot Rózsa Dániel, Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában