Kosárlabda

2024.01.23. 18:20

Falco KC–Alba rangadó a Magyar Kupában

A kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében rangadó vár a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesére: szerdán 18 órakor a nagy rivális Alba Fehérvárt fogadja.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A tabella éllovasa fogadja a második helyezettet. A címvédő a trónkövetelőt – két ötszörös bajnok lép pályára. A Falco egy bajnoki vereséget számlál, az Alba kettőt. De a fehérvári gárda egyik vereségét éppen Szombathelyen szenvedte el, egy kiadós, 108-75-ös pofon formájában. Ettől függetlenül nem vitás, hogy az Arconic-Alba Fehérvár az előző négy bajnoki kiírást megnyerő sárga-fekete gárda legfőbb kihívója. Érdekesség, hogy a két élcsapat tavaly is a Magyar Kupa negyeddöntőjében csapott össze, akkor a Falco jutott tovább egy kiélezett csatában (79-95). Még emlékezetesebb a tavalyi bajnoki döntő, amelyen ötmeccsen csatában gyűrte le fehérvári riválisát a Konakov-csapat. Az Alba egyébként ötödik kupagyőzelmére hajt, míg a Falco „csak” kétszeres kupagyőztes – és „természetesen” ebben a sorozatban is címvédő.

– Az Alba egy kiváló csapat, ráadásul a kupa speciális műfaj, ugyanis egy mérkőzés dönt életről-halálról. Nem hibázhatsz, mert nincs lehetőséged javítani – jelezte Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely edzője. – Ennek megfelelően maximális koncentrációt, 40 perc fegyelmezett, szervezett csapatjátékot várok el a fiúktól. Tudom, hogy nagyon nehéz, küzdelmes, minden bizonnyal kiélezett mérkőzés vár ránk – de tovább akarunk jutni! Becsülettel felkészültünk, a Szeged ellen jól sikerült a főpróba, meccsről meccsre haladunk a céljaink felé. És természetesen ismét számítunk a közönségünk támogatására!

– Az Alba komoly erőt képvisel, nem véletlenül áll a tabella második helyén, sorozatban nyeri a meccseket – mondta Perl Zoltán, a Falco KC saját nevelésű válogatottja, csapatkapitánya. – A novemberi meccsből nem érdemes kiindulni, ellenfelünk bizonyára tanult az akkor elkövetett hibáiból. A fehérvári gárda gyors kosárlabdát játszik, atletikus csapat. Éppen ezért nagyon ügyelnünk kell a lepattanókra. Nem szabad eladnunk sok labdát – mert akkor leindít minket. Illetve kulcsfontosságú lesz, hogy gyorsan visszarendeződjünk. Elől és hátul is az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell. Kiváló ellenfelet fogadunk – de tovább akarunk jutni!

A további párosítás, szerda, 18.00: ZTE–Pécs, Szolnok–Debrecen. A párharc győztese továbbjut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában