Birkózás

2024.01.11. 16:37

Ligetit búcsúztatta a georgiai Petriashvili

A január 10–14. között Horvátországban zajló birkózó rangsorversenyen a Haladás VSE nehézsúlyú klasszisa, Ligeti Dániel az első meccse után búcsúzni kényszerült.

Sütő Dániel

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Összesen 34 birkózónk szerepel az év első nemzetközi viadalán, a zágrábi UWW-rangsorversenyen, amelynek szerdától vasárnapig a Dom Sportova ad otthont. A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója, Bácsi Péter arról tájékoztatta a hazai szövetség honlapját, hogy ez a megméretés adja a fő alapot a februári, bukaresti Európa-bajnokságon induló válogatott összeállításához.

A szabadfogású 74 kg-os Kuramagomedov Murad szerezte a magyar csapat első (bronz)érmét az év első nemzetközi viadalán. A Haladás VSE birkózó szakosztályának nehézsúlyú klasszisa, a szabadfogásúak 125 kg-os mezőnyében induló Ligeti Dániel az első körben a georgiai Geno Petriashvilivel csatázott a szőnyegen. A grúz érvényesítette a papírformát, végül 14-3-ra múlta felül a szombathelyi birkózót. Ligetinek tehát nem sikerült Zágrábban csodát tennie a rangsorversenyen az elképesztően erős mezőnyben. A birkózó Isztambulban, vagy Bakuban harcolhatja ki majd az olimpiai kvótát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában