Megemlékezés

2024.01.23. 17:13

Lóránt 100: újabb német látogatás - Edzőlegendával találkozott Kőszeg polgármestere

A Lóránt Gyula-emlékév utolsó külföldi állomásaként látogatta meg Otto Rehhagelt, a görög labdarúgó-válogatott és a Kaiserslautern egykori mesterét Básthy Béla, Kőszeg polgármestere, illetve a Nemzeti Sport főszerkesztője, a magyar futballhagyomány nagykövete, Szöllősi György.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Szöllősi György

„Messzire jutottunk Lóránt Gyula életművének nyomozásában: az egyik leghíresebb német edző, Otto Rehhagel Kaiserslauternben kedves játékosa, majd Offenbachban segédedzője volt a kőszegi Sziklának” – írta bejegyzésében Básthy Béla, Kőszeg polgármestere. Szöllősi György a látogatást illetően úgy fogalmazott, a futballtörténet egyik legkülönlegesebb és legsikeresebb edzőjét látogatták meg Essenben. A görögökkel húsz évvel ezelőtt Európa-bajnok ”König Otto” Kaiserslauternben játékosa és tanítványa volt az Aranycsapat középhátvédjének. A látogatáskor Rehhagel átvette a jubileumi oklevelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában