Labdarúgás

2024.01.08. 18:10

Munkába állt a Haladás Viktória - Lassan visszatérhetnek a sérült játékosok - fotók

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Noha új játékos nem érkezett a szombathelyiekhez  az mindenképpen komoly erősítéssel ér fel, hogy a korábban rövidebb-hoszabb – de inkább hosszabb – ideje sérült játékosok, Kránicz Viktória, Feketevízi Tímea, Csejtei Emília, Kiss-Lantos Hanna – elkezdték illetve hamarosan elkezdik az edzéseket. A zöld-fehérek a hét első napjaiban főleg teremben készülnek, ami nem véletlen, hiszen jövő hétvégén részt vesznek az NB I.-es csapatok számára kiírt szigetszentmiklósi teremlabdarúgó-tornán.

– A bajnokság befejezése után december közepéig még edzésben maradtunk, majd két hét teljes pihenőt kaptak a lányok – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Persze akadtak olyanok, akik ekkor sem álltak le, de valamennyi labdarúgó megkapta az egyénre szabott otthoni edzésprogramot, így nem a nulláról kezdtük el hétfőn a felkészülést. A héten felmérjük, ki milyen állapotban van. Az edzéseket a héten teremben tartjuk, egyrészt mert készülünk a jövő hétvégi, MLSZ által szervezett szigetszentmiklósi teremtornára, másrészt pályaproblémák is nehezítik dolgunkat. 

A felkészülés alatt a csapatjátékon szeretnénk csiszolni, emellett az állóképességet fejleszteni és az egyéni képzésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Ami a játékosokat illeti, új futballistánk nem lesz, viszont a sérültek rövidesen visszatérhetnek. Feketevízi Tímea és Kránicz Viktória már velünk készül, Csejtei Emília is hamarosan csatlakozik, a térdműtéten átesett Kiss-Lantos Hanna pedig a tervek szerint február elején térhet vissza közénk. Az edzőmeccsek során vármegyei fiú csapatok mellett – a korábbi évekhez hasonlóan –osztrák első osztályú gárdák ellen játszunk. Erős csapatok ellen lehet igazán fejlődni.

A Haladás Viktória téli felkészülési mérkőzései. Január 20., 21.: MLSZ terembajnokság, Szigetszentmiklós. Február 3., 11.00: Sturm Graz (osztrák)–Haladás Viktória. 10., 10.00, Illés Akadémia: Haladás Viktória–SK Wildcats (osztrák). 16., 16.00, Illés Akadémia: Haladás Viktória–Haladás VSE U17 fiúk. 24., 12.00: First Vienna (osztrák)–Haladás Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában