Sportverseny

2024.01.28. 07:24

Országos döntőben a Derkovits - Második az Oladi a játékos sportverseny országos elődöntőjében

Óriási izgalmakat tartogatott a játékos sportverseny – országos diákolimpia elődöntője, amely a szombathelyi Derkovits- és Oladi-iskola nagy csatáját hozta.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Pénteken rendezték a játékos sportverseny – országos diákolimpia elődöntőjét a Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnokban, ahol nyolc csapat feszült egymásnak. A regionális megmérettetés győztese egyeneságon bejutott a döntőbe, míg a második helyezett pótselejtezőt vív majd a döntőbe jutásért. Ahogy a városi-megyei döntő, úgy az országos elődöntő is két szombathelyi intézmény, a Derokvits Gyula- és az Oladi Álatlános Iskola különcsatáját hozta, ami ezúttal kötélhúzásban dőlt el, mivel a sorverseny végén mindkét együttes neve mögött 65 pont állt. De most a derkósok úzták jobban a kötelet, így ők jutottak be elsőként az országos döntőbe.

– Jó kis verseny volt, gratulálunk Oladnak és Almádinak is, szerintem találkozunk velük is az országos döntőben – fogalmazott Balassáné Bogdán Krisztina, a Derkovits-iskola testnevelője. – Az első feladatban nem volt olyan gyerekünk, aki ne hibázott volna, viszont az akadálypályákon nagyon ügyesek voltak a gyerkőceink. Valami kis apró hiba azért mindig be-becsúszott, ezek kijavításán kell dolgoznunk az országos döntőig.  

Az oladisok testnevelője Gubián Tamás büszke csapatára, amely sokat fejlődött az elmúlt hetekben.

– Sok mindenben javultunk, de most a kötélhúzásban jobb volt a Derkó – mondta Gubián Tamás. – De nem baj, hogy pótselejteznünk kell, hiszen azzal is edződünk, érik a csapat.

Az elődöntő végeredménye: 1. Derkovits 65 pont, 2. Oladi 65, 3. Györgyi 56, 4. Felsőbüki 41, 5. Rozgonyi 35, 6. Hunyadi 28, 7. Csopaki 25, 8. Vaszary 9.    

A pótselejtezőt február közepén rendezik Törökbálinton, az országos döntőt pedig március 9-én Kiskunhalason.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában