Kosárlabda

2024.01.27. 08:00

Paks-Falco: mindkét csapat jó formában van

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az Atomerőmű SE vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

A címvédő Falco parádés szezont fut, listavezető a bajnokságban, 17 meccséből 16-ot megnyert, a legnagyobb riválisait is simán veri, a Magyar kupában pedig könnyedén jutott a négy közé – a szerdai kupameccsen például azt az Alba Fehérvárt verte 22 ponttal (95-77), amely második helyen áll a bajnoki tabellán...Tette mindezt úgy, hogy a kulcsemberek is csupán 26-22 perceket töltöttek a pályán. A paksi gárda 10. a tabellán (7 győzelem/10 vereség), a felsőházi rájátszásért küzd. És éppen az utóbbi időszakban lendült jó formába: előző nyolc bajnokijából hatot (Honvéd, Szeged, Oroszlány, Szolnok, Körmend, Pécs) megnyert – vagyis már nyoma sincs a szezon elején mutatott ingadozó formának, egyre kiegyensúlyozottabban teljesít az ASE. Mondjuk az előző fordulóban éppen kikapott, Kaposváron szenvedett vereséget (83-68). Október végén a Falco hazai pályán 88-69-re verte soros ellenfelét. Az ASE nem volt érdekelt a kupában, így szerdán nem lépett pályára.

– A Paks jó formában van, ami nem meglepő, hiszen jó erőt képvisel – mondta Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – És az utóbbi hetek eredményei azt mutatják, hogy hazai pályán mindenkire veszélyes. Előnyt jelenthet a Paks számára, hogy hét közben nem lépett pályára, többet készülhetett ellenünk, rápihenhetett a szombati összecsapásra – de mi, köszönhetően a nemzetközi porondon szerzett rutinunknak, hozzá vagyunk szokva a heti két meccshez. Vagyis ez nem lehet kifogás a részünkről. Nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk folytatni győzelmi sorozatunkat. Mi is jó formának örvendük, egyben van a csapat, fizikálisan is rendben vagyunk – bizakodva utazunk el Paksra. De csak akkor győzhetünk, ha azt játsszuk, amit tudunk, ha koncentráltan, csapatként kosarazunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában