Megváltozott úti cél

2024.01.24. 13:37

Új környezetben készül a Dobó SE - Halász Bencéék Mauritiuson alapoznak

Szerdán újabb edzőtáborba vonultak a Szombathelyi Dobó SE kiválóságai. Németh Zsolt mesteredző tanítványai ezúttal egy teljesen új környezetben, az Indiai-óceán egyik szigetállamában készülnek.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Tavaly november közepén kezdte meg a felkészülést az idei versenyszezonra a Szombathelyi Dobó SE. November 22. és december 9. között Cipruson alapoztak Halász Bencéék, akik szerdán Mauritius felé vették az irányt.

– Sokáig Dél-Afrikába jártunk, de az utóbbi időben volt olyan incidens, ami miatt inkább úgy döntöttünk, hogy inkább új úticélt keresünk magunknak – fogalmazott Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Mint ismert, tavaly pisztolyt szegeztek a fejének, kirabolták és a buszát is elkötötték a dél-afrikai sofőrünknek, aki bennünket fuvarozott. Az egyik algériai edző ajánlotta figyelmünkbe ezt a mauritiusi edzőtábort, aminek egy nemrégiben létesített sportkomplexum szolgál otthonául. A kapott fotók és beszámolók alapján jónak ígérkezik, nem beszélve az időjárásról, ami várhatóan 25-30 fok körül alakul. Most épp ott az esős évszak dominál, de esőben sem fázunk majd.    

Németh Zsolt elmondta azt is, tanítványai a tavalyihoz képest most sokkal jobb állapotban vannak, az eddig elvégzett munka jól sikerült.  

– A komoly sérülések szerencsére eddig elkerültek minket – folytatta a tréner. – Most fordulunk rá a felkészülés azon szakaszára, amikor már az erősítésen lesz a fő hangsúly, illetve a technikai kivitelezés is fontos szerepet játszik. Egészen február 15-ig tartózkodunk Mauritiuson.

Január közepén rendezte volna szokásos téli bajnokságát az egyesület, ám technikai okok miatt csak egy házi felmérő versenyt tartottak a fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában