Hatan a Derkó Kupáért

2024.02.07. 14:38

A Hétszínvirág és a Pipitér Óvoda győzelmével zárult a Derkovits-iskola játékos sportvetélkedője - sok-sok fotóval

.A Derkovits Gyula Általános Iskola testnevelői és tanítói munkaközössége XXII. alkalommal rendezte meg játékos sportvetélkedőjét.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

 A népszerű versenyen a Benczúr, a Hétszínvirág, a Maros, a Mocorgó, a Pipitér és a Szűrcsapó Óvoda nagycsoportosai küzdöttek meg a díjakért.

– A sport célja a test és a lélek fejlesztése, erősítése – hangsúlyozta köszöntőjében Reichert Judit, a Derkovits Gyula Általános Iskola igazgatója. – Akik sokat sportolnak, azokat a gyerekeket elkerülik a betegségek, mindemellett pedig nagyobb lesz a tudásszomjuk, fogékonyabbak lesznek a tanulásra is. Az írás-, olvasás- és matematika-tanulás is sokkal könnyebb lesz. A Derkovits-iskolának nagyon régóta fontos érték a testi-lelki egészség. Ha egészségesen élünk, rendszeresen sportolunk és a lelkünk is rendben van, akkor lehetünk igazán boldog, kiegyensúlyozott felnőttek. A sport a jellemet is formálja, kitartásra, türelemre együttműködésre, alázatra nevel. Ezért is fontos, hogy a gyerekek már kis korban megismerkedjenek a rendszeres testmozgással – fogalmazott az itézményvezető, majd kezdetét vette az önfeledt verseny a Derkovits Kupáért.

A Derkovits Kupa végeredménye. A csoport: 1. Hétszínvirág Óvoda, 2. Maros Óvoda, 3. Szűrcsapó Óvoda. B csoport: 1. Pipitér Óvoda, 2. Mocorgó Óvoda, 3. Benczúr Óvoda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában