Ökölvívás

2024.02.19. 13:53

Boksz: ringbe lépett az utánpótlás

Remekül teljesítettek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület korosztályos bunyósai a hagyományos Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyen.

Tóth Gábor

Forrás: VN

Az év első kiemelt, korosztályos ökölvívótornájának, az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenynek nagy volt a tétje: a budapesti viadal válogatóként szolgált az áprilisi korosztályos horvátországi Európa-bajnokságra – a 2006-2007-ben születettek léptek ringbe. A Kellner Ferenc Sportcsarnokban rendezett háromnapos erőpróbán 113 ifjúsági bunyós húzott kesztyűt – a férfiaknál volt népesebb a mezőny, 95-en neveztek. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület hat sportolóval nevezett a korosztályos tornára – de Bodnár Patrik (75 kg) belázasodott, ki hagyta a versenyt.

Papp Kristófot (75 kg) kevés mérkőzésszáma alapján nem rangsorolták a legjobb nyolc közé, így a B mezőnyben kapott helyet – ott viszont megnyerte a meccsét. Rába Noémi (60 kg) mindkét mérkőzését simán hozta, bajnoki címmel zárt. Horváth Kira (70 kg) pályafutás első meccsét vívta,  lendületesen kezdett, de aztán rutinosabb kanizsai ellenfele átvette az irányítást és legyőzte – maradt számára az értékes második hely. Budai Szebasztián (67 kg) nagy meneteléssel, két győztes meccs után jutott be a döntőbe – ráadásul a második győzelmét kiemelt versenyző ellen aratta. A fináléban aztán nagy csatában maradt alul kecskeméti riválisával szemben – a harmadik menetben belelépett egy nagy ütésbe – ezüstéremmel zárt. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület és a szombathelyi Skorpió Box Club közös versenyzője – Varga Roland tanítványa –, Horváth Ádám (67 kg) Kezdésként egy kiemelt versenyzőt búcsúztatott nagyon jó teljesítménnyel, majd az elődöntőben a későbbi győztestől kapott ki.

– A versenyzőink mind első éves ifisták voltak, először bokszoltak három perces meneteket, sőt, akadt aki élete első éles mérkőzését vívta – mondta Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője. – Tavaly érem nélkül zártuk ezt a versenyt, míg az idén egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel, valamint egy B csoportos első hellyel tértünk haza az Énekes István Emlékversenyről. De a legfontosabb, hogy látszik a fejlődés a versenyzőinken – mindenkinek gratulálok a teljesítményéhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában