Helyi sport

2024.02.09. 07:00

Háromgólos vereség Görögországban

A Gajdóczi Tibor vezette női U17-es válogatottunk 3-0-s vereséget szenvedett első felkészülési mérkőzésén a görögök otthonában.

Pum András

A magyar női U17-es válogatott Görögországban készül a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre.  Az összetartás keretén belül két felkészülési mérkőzést is vív a csapat Görögországban – az elsőn a házigazda U17-es hellén válogatott 3-0-ra nyert Magyarország ellen.

A magyar csapat a Pekk - Sági (Berencsi, 46.), Bereczki, Nyul, Török O. (Gágyor, 75.) – Brekovszki, Szilvási (Müller, 46.) – Szabó M. (Gávris, 65.), Simon (Tóth R., 75.), Szabó D. – Alasz  (Borzák, 28.) összeállításban szerepelt.

Az Illés Akadémia-Viktória játékosai közül Müller Zsófia a második félidőben játszott, Alasz Hanna kezdőként 28 percet, Szilvási Nelli egy félidőt töltött a pályán. A kapus Kocsi Petra, valamint a védő Lukács Korina nem kapott lehetőséget a mérkőzésen.

A magyar válogatott gyengén kezdett, míg a görögök már az első percektől kezdve lendületesen játszottak és hamar meg is szerezte a vezetést. A magyarok legveszélyesebb helyzete egy kapufa volt, míg a házigazdák több lehetőségüket is kihasználták, és szünetig háromgólos előnyre tettek szert (3-0). A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a cserékkel sikerült stabilizálniuk a magyaroknak a védelmünket, és nagyobb iramot diktálniuk. Szépítő gólra azonban nem futotta az erejükből, így maradt a 3-0.

A második mérkőzést ma 10 órakor rendezik, majd szombaton hazautazik a válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában