Labdarúgás

2024.02.19. 15:55

Jovic: ez egy maraton! - A Szombathelyi Haladás edzője már előre tekint

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Aleksandar Jovic szerint csapata jól harcolt és fenomenálisan játszott a Nyíregyháza (1-2) ellen.

Pum András

A meccset nagyban befolyásoló pillanat: Tarjánt kiállítja a játékvezető

Forrás: VN/Szombathelyi Haladás

Egy győzelemmel és két döntetlennel várta a Nyíregyháza elleni balmazújvárosi bajnoki mérkőzést a Szombathelyi Haladás. A vasiak ugyan Rácz Barnabás góljával 1-0-ra vezettek, ám a hazaiak előbb kiegyenlítettek, majd Tarján Patrikot második sárga lappal kiállította a játékvezető.  A piros-kékek emberelőnyben aztán a győzelmet is kicsikarták – a 12. zöld-fehérek így egy pontra vannak a kiesőhelytől, igaz, csupán háromra a 8. pozíciótól.

– Egy nagyon jól szervezett csapat ellen játszottunk, amely az első 25 percben nagy nyomást helyezett ránk – jelezte Aleksandar Jovic, a Haladás edzője. – De mi az első félidőben egységesek voltunk és jól játszottunk, és egy, az edzéseken begyakorolt szituációból megszereztük a vezetést, majd utána még emberhátrányban is kontrolláltuk a mérkőzést. A Nyíregyháza a második játékrészben már többet birtokolta a labdát, jobban dominált, de szervezett támadásból nem alakított ki nagyobb helyzetet, míg nekünk megvolt a ziccerünk az egyenlítésre. Nincs miért szomorkodnunk, a fiúk harcoltak, és fenomenálisan játszottak. Megyünk tovább, készülünk a Tiszakécske ellen – a bajnokság hosszú, ez nem egy 100 méteres futás, hanem egy maraton.

– A mérkőzés elejétől támadólag léptünk fel, picit demoralizáló volt, hogy a Haladás az első támadásából gólt szerzett – mondta Timár Krisztián, a Nyíregyháza edzője. – Innentől hátrányban fociztunk, amit jól megoldottuk, sikeresen bontottuk meg a védelem szélét, és egyenlítettünk is. A kiállítás az azt követő percekben még nem volt nagy hatással a meccsre, de a vendégek emiatt próbálták stabilizálni a védelmüket és túl sokat álltak be védekezni. Mi picit türelmetlenek és pontatlanok voltunk, ám örülök, hogy előbb-utóbb sikerült felőrőlni az ellenfél erejét, és újabb három pontot szereztünk.

Az NB II. 21. fordulójának eredményei: Siófok–Kazincbarcika 3-0, Ajka–Mosonmagyaróvár 3-0, Gyirmót–Szeged  0-0, Kozármisleny–ETO FC Győr 1-0, Nyíregyháza–Haladás 2-1, Csákvár–Soroksár 1-2, Tiszakécske–Honvéd 1-1.

A Szombathelyi Haladás a 22. fordulóban vasárnap 17 órakor a Tiszakécskét fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában