Világklasszis vendég

2024.02.19. 14:33

Madár tartotta a tornaórát Szentgotthárdon - fotók, videó

Világklasszis vendége volt hétfőn a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolának. Erdei Zsolt "Madár" olimpiai bronzérmes, világbajnok és Európa-bajnok félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó tartott rendhagyó testnevelés órát "egy tornateremnyi" diáknak.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A programot Lőrincz Lajos, az Őrség Box Klub elnöke és szakosztály vezetője kezdte, kiemelve, hogy Erdei Zsolt "Madár" már-már hazajár Vas vármegyébe, hiszen az elmúlt években több településen tartott toborzó foglalkozásokat, testnevelés órákat. Ahogy minden alkalommal, most is meg lehetett csodálni a profi boxoló világbajnoki és Európa-bajnoki öveit. - Erdei Zsolt neve, személye mindig garancia egy jó hangulatú, minőségi tornaórára és egy felejthetetlen találkozásra. Nem titkolt szándékunk a toborzás: az ilyen órák után rengeteg a jelentkező. Annak ellenére, hogy mindig van lemorzsolódás, azért tudunk meríteni, vannak tehetséges gyerekek - tette hozzá Lőrincz Lajos.

Madár Szentgotthárdon
Erdei Zsolt Madár olimpiai bronzérmes, világbajnok és Európa-bajnok félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó tartott rendhagyó testnevelés órát "egy tornateremnyi" diáknak. 
Forrás: Szendi Péter

Erdei Zsolt "Madár" stílszerűen a Republic együttes Szállj el, kismadár című dalára vonult be. Mint mondta, a rendhagyó testnevelés órák kettős célt szolgálnak: egyfelől felhívják a figyelmet a sportolás és az egészséges életmód fontosságára, másfelől fókuszba állítják az ökölvívást, ami számára szerelem a mai napig, így a legtöbb gyereknek is bátran ajánlja ezt a sportágat. -Az ökölvívásban - ahogy a többi sportban is - tiszteletet, alázatot és fegyelmet tanulnak a fiatalok. A család és az iskola mellett a sport is nevel, ezt a saját gyermekeimen is tapasztalom. Látom rajtuk azt a tartást, amit a sport pluszban ad nekik. A "bunyó" sok mindenre felkészít az életben. 

Ha az ember bemerészkedik a ringbe, és ott emelt fővel tud nyerni vagy veszíteni, akkor egészen biztos, hogy az életben is megállja a helyét - mondta a profi sportoló, aki úgy véli, az ökölvívás - több éves komoly mélypont után - jelenleg feljövőben van. - Látok reménységeket az utánpótlásban és a felnőtt mezőnyben is, ami külön öröm, hogy két olimpiai indulónk is van, a kőszegi Hámori Luca és a nyíregyházi Kovács Richárd személyében - tette hozzá a boxoló. 

Megtudtuk azt is: az Őrség Box Klubnak júniusig bezárólag hat lekötött külföldi versenye van négy különböző országban, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Brazíliában. Négy nemzetközi szintű versenyzővel - Németh Gyulával, Somogyi Bencével, Országi Zsófiával és Országi Sárával - indulnak a megmérettetéseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában