Beharangozó

2024.02.13. 17:00

Negatív előjelek - Nehéz dolga lesz a Körmendnek Szegeden

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság hétközi 21. fordulójában szerdán 18 órától Szegeden lép pályára az Egis Körmend.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Kötelező győzelemnek számított ugyan, de közel sem volt annyira egyszerű a Körmend számára legutóbbi bajnokija a Honvéd ellen (87-76). Igaz, végig uralta és kontrollálta a meccset a Rába-parti alakulat, a vendégek azonban egy pillanatra sem adták fel a meccset.

– Egy nagyon kellemetlen ellenfelet sikerült megvernünk – tekintett vissza a szombati találkozóra Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezeteődzője. – Agresszív védekezésük olykor átlépte a faulthatárt, de őszintén szólva én is valami hasonlót várnék el sokszor a játékosaimtól. De összességében jól reagáltuk le a Honvéd játékát, végig kezünkben volt a meccs, úgyhogy azt mondhatom, egy magabiztos győzelmet arattunk hazai pályán.      

A diadal sajnos vezéráldozattal járt, ugyanis a mérkőzés végefelé Brown szabályosan letarolta Tolbertet, aki nem is tudta folytatni a játékot.

– Kulcsjátékosunk felépülése úgy néz ki 3-4 hetet vesz igénybe – tájékoztatott a tréner. – Rá sem számíthatunk a Szeged ellen, ahogy új centerünkre, Konatéra sem, akinek – klubunk minden igyekezete ellenére – a papírjait nem sikerült elintézni a szövetségi bürokrácia útvesztőiben. Úgyhogy magasember nélkül utazunk Szegedre, ahol nem lesz egyszerű dolgunk.

 A két csapatnak ez lesz a harmadik randevúja az idei szezonban. Mindkét korábbi találkozót Körmenden vívták a felek. A novemberi bajnokin 90-73-ra nyert a piros-fekete gárda, nemrégiben pedig a Magyar Kupában is találkoztak az együttesek, akor a szegediek örülhettek, hiszen 91-98-ra tudtak győzni Körmenden, ezzel bejutottak a kupa négyesdöntőjébe. Bár Nikola Lazic remek alakulatot gyúrt össze, utóbbi négy meccsüket elveszítették a szegediek.

– Az elveszített kupameccs miatt van miért visszavágnunk, de dolgunkat alaposan megnehezíti, hogy csak mezőnyjátékosokkal tudunk kiállni, mivel Schmera Gergő is lesérült – folytatta Kocsis Tamás. – Durázi Krisztoferen kívül benti játékosunk nem lesz, de Zalaegerszegen is hasonló szerkezetben játszottunk a meccs nagy részében. Ha akkor egyszer sikerült, miért ne sikerülhetne még egyszer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában