Beharangozó

2024.02.28. 13:36

Nyíregyházán lép pályára a Haladás - Sorsoltak a futsal Magyar Kupában

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 2. fordulójában csütörtökön 18.30-kor a Nyíregyháza vendégeként lép pályára a Haladás VSE – közben pedig ellenfelet kapott a Magyar Kupában a zöld-fehér gárda.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A HVSE a nagy rivális Berettyóújfalu elleni magabiztos, 4-1-es hazai győzelemmel kezdte meg a felsőházi rájátszást. De a Nyíregyháza is jól rajtolt, ugyanis Veszprémben nyert rangadót, nagy csatát (2-1). A Nyíregyháza egyébként jó szezont fut, mindenkire veszélyes – például szezonbeli egyetlen bajnoki vereségét a Haladás is éppen a Nyíregyházától szenvedte el, még szeptember végén kapott ki 4-1-re idegenben (hazai pályán később azért egy 6-3-as győzelemmel visszavágott). 

A szabolcsi alakulat remek keretet szedett össze: a rutinos, volt válogatott játékosok (Öreglaki Norbert, Dávid Richárd), mellet egy jelenlegi válogatottat (Kovács Ádám) és két gólerős légióst (Costa Dos Santos Gregory, Rodriguez Emanoel Joao) is bevethet többek között a szakmai stáb. Nehéz mérkőzés, nagy csata vár a Haladásra – de azért a szombathelyi gárda lép pályára esélyesként. A HVSE listavezetőként várja a meccset, az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza a tabella harmadik helyén áll – rangadót vívnak a felek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága kedden kisorsolta a futsal Magyar Kupa negyeddöntős párosításait. A legjobb nyolc között már kiemelés nélkül sorsoltak az MLSZ-munkatársai. A továbbjutás két mérkőzésen dől el. A Haladás ellenfele a DEAC lesz, párharc első meccsét Debrecenben rendezik, a Haladás Sportkomplexum ad otthont a visszavágónak – a kupaforduló hivatalos játéknapjai március 27-e, valamint április 3-a, a pontos kezdési időpontokban később állapodnak meg a csapatok. A Haladás egyébként a bajnoki alapszakaszban a idegenben (2-1) és hazai pályán (2-1) is legyőzte a DEAC gárdáját – igaz, mindkétszer nagy csatában tudott csak diadalmaskodni.

Futsal Magyar Kupa, a negyeddöntők párosítása: Újpest FC-220Volt (NB I.)–MVFC Berettyóújfalu (NB I.), PTE-PEAC (NB I.)–1. Futsal Club Veszprém (NB I.), Tiszaföldvár SE (NB II.)–Maglódi TC (NB I.), DEAC (NB I.)–Haladás VSE (NB I.).

A futsal Magyar Kupa négyes döntőjét május 11-én és 12-én rendezik a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem új sportcsarnokában, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában