Vízilabda

2024.02.27. 18:28

Rangadót nyertek az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokságban az AVUS öt góllal megnyerte az YBL PWC elleni rangadót.

Pum András

Berényi Barna öt gólt dobott

Fotó: Unger Tamás

AVUS–YBL PWC 13-8 (4-3, 3-1, 2-2, 4-2). Szombathely, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Tóth K., Tóth B. 
AVUS: Antoni - Hajmási, Berényi 5, Makrai 1, Németh B. 2, Juhász S., Kertész 2. Csere: Galambos, Makarenko 2, Szili, Spitzer, Mercs 1. Edző: Péter Imre. 
Az YBL legjobb dobói Hertzka, Cséplő, dr. Simon két-két góllal. 
A forduló előtt második AVUS az első helyen álló YBL-t fogadta. Berényi góljához egy perc sem kellett, 1-0-ra vezettek a hazaiak. Majd ismét Berényi következett, a fiatal játékos találatával már kettő volt közte. Aztán büntetőből szépítettek a vendégek, de Makrai válaszolt (3-2). Hullámzott a meccs, az első negyed lefújásakor 4-3-ra vezettek a vasiak. A második negyedben Kertész duplájával 6-3-ra megléptek a szombathelyiek, ám a fővárosiak is betaláltak: 6-4. Majd a lefújás előtt nem sokkal Berényi már a harmadik gólját jegyezte – ezt a találatot büntetőből szerezte (7-4). A harmadik negyedben ismét a remekül játszó Berényi lőtt gólt, már 8-4-re vezettek az aligátorok. Aztán jött a fővárosi szépítés, de Makarenko találatával hárommal vezettek a hazaiak (9-6). Az utolsó negyedben is folytatódott az élvezetes mérkőzés, felváltva estek a gólok, három és fél perccel a vége előtt még mindig három találattal vezettek a hazaiak (11-8). A vendégek már nem tudtak újítani, a hazaiak viszont igen, így végül az AVUS 13-8-ra megnyerte a mérkőzést,sikerével ismét a tabella élére ugrott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában