Labdarúgás

2024.02.13. 19:00

Szerdai csata: Haladás-BVSC

A labdarúgó NB II. őszről, a 18. fordulóból elmaradt mérkőzésen szerdán 17 órakor a 13. Szombathelyi Haladás az újonc, 14. helyen tanyázó BVSC-Zuglót fogadja.

Pum András

Tarján Patrik jól futballozott a Kozármisleny ellen, gólt is szerzett

Forrás: Unger Tamás

Kissé beragadt a tavaszi rajton a Szombathelyi Haladás: a vasiak a Haladás Sportkomplexumban – igaz, tíz emberrel játszva – 2-2-re végeztek, múlt vasárnap pedig a Kozármislennyel 1-1-es döntetlent játszottak. Aleksandar Jovic együttese immáron – az őszt is beleszámítva – kilenc forduló óta nyeretlen, utoljára október 1-jén, Budafokon győztek a vasiak. A vasiak 19 ponttal a 13. pozícióban állnak. Az eggyel mögötte, a 17 ponttal a 14. helyen tanyázó BVSC-Zugló Urbán Flóriánnal a kispadon kezdte a bajnokságot, a nyitányon éppen a Haladás győzték le 1-0-ra a fővárosiak. Majd elmaradtak az eredmények és Urbánt megbízott edzőként Kincses Ádám váltotta. November 30-án pedig a volt ferencvárosi védőt, Szekeres Tamást nevezték ki vezetőedzőnek. A BVSC a tavasszal két bajnokit vívott, a nyitányon meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Győrt, legutóbb pedig 2-1-re kikapott Soroksáron. A BVSC kerete tele van korábbi rutinos, NB I.-es játékosokkal, köztük olyanokkal is, akik a válogatottságig vitték. Poór Patrik, Vinícius, Hidi Patrik, Nikola Mitrovics, Ihrig-Farkas Sebestyén vagy Vernes Richárd mögött egyaránt jónéhány első osztályú mérkőzés van.

A saját nevelésű Tarján Patrik a Kozásmisleny ellen a második félidőre állt be – jól futballozott a bal oldali védő és a 20 éves játékos szerezte a 85. percben a vasiak egyenlítő gólját.

– Jól éreztem magam a pályán, ugyan az első egy-két passzom nem sikerült jól, de aztán belelendültem és jól éreztem magam a pályán és jól is ment a futball – mondta Tarján Patrik. – A gólom hab volt a tortán – ez volt az első NB II.-es találatom. Ez egyben kellemes kötelezettséggel is jár, a csapatot ugyanis majd vendégül kell látnom valamire. Ez azonban még odébb van, hiszen fontos meccs vár ránk a BVSC ellen. Rutinos játékosokkal erősítettek a vendégek, viszont úgy láttam, hogy a védelmük sebezhető. „Hatpontos” mérkőzés vár ránk, nyerni akarunk és akkor elindulhatunk felfelé a tabellán.

A stadion jegypénztárai 14 órakor nyitnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában