Labdarúgás

2024.02.15. 16:13

Vége a Haladás böjtjének - A vasiak számára a BVSC ellen a három pont volt a lényeg

Noha csak most kezdődött a böjti szezon, a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata számára egy hosszú böjt ért véget szerda este. A zöld-fehérek ugyanis tavaly október 1. után nyertek ismét bajnoki mérkőzést.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A vasiak utoljára 2023. október 1-jén, Budafokon nyertek bajnoki mérkőzést, akkor Doktorics Áron találatával 1-0-ra győztek. Az azóta eltelt kilenc fordulóban öt döntetlen és négy vereség volt a szombathelyiek mérlege. Szerdán megtört a jég, a 18. fordulóból bepótolt bajnokin Rácz Barnabás tizenegyesből szerzett találatával 1-0-ra verték a BVSC-Zuglót. Bana Gergely játékvezetőnek nem volt könnyá dolga: mindkét csapat játékosai keményen – olykor túlságosan is keményen odatették magukat. A vendégek védőjét, Poór Patrikot például az első félidőben ki lehetett volna állítani.

– Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk – mondta Jovic. 

– Ősszel sok mérkőzést vívtunk idegenben, most hazai pályán játszunk zsinórban – még ezt is szoknunk kell. A BVSC ellen a legfontosabb a győzelem volt, mindegy milyen játékkal. Tisztában vagyok vele, hogy nem futballoztunk jól, de a három pont mindennél fontosabb volt. A fiúk harcoltak, küzdöttek – mindkét csapat egy hibára várt, ezt a lehetőséget mi kihasználtuk. A csapat néha görcsöen játszik, de győzelmekkel ez oldódni fog. Ezért is volt fontos most a siker, hogy a játékosok önbizalma erősödjön. Minden győzelem további pluszt ad a további munkára.

– Nehéz higgadtan nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után – jelezte Szekeres Tamás. – A második félidőben ezt a meccset meg kellett volna nyernünk három ziccerünk is volt a sikerhez. Szereztünk egy szerintem szabályos gólt, nem is értem miért vették el les miatt a találatot. Ráadásul olyan tizenegyest fújtak be ellenünk, ami után – ha én játékos vagyok – biztos kiállítanak reklamálásért. Nagyon nehéz feldolgozni ezeket a szituációkat. Gratulálok a Haladásnak, ugyanakkor megjegyezném, hogy ezen a mérkőzésen a játékosok hibáztak a legkevesebbet.

További eredmények: ETO FC Győr–Gyirmót 0-0, Soroksár–Ajka 1-3, Budafok–Vasas 0-0, Tiszakécske–Kozármisleny 0-0.

A Szombathelyi Haladás a 21. fordulóban vasárnap 14 órakor az éllovas Nyíregyháza Spartacus vendégeként, Balmazújvárosban lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában