Röplabda

2024.03.20. 13:10

Az NB II.-es Haladás idegenben, míg a SZoESE hazai pályán maradt alul

Az NB II.-es női röplabdabajnokság felsőházában szereplő HVSE nagy csatában maradt alul a fővárosban, az alsóházi SZoESE pedig a Szent Benedekkel nem bírt.

Sütő Dániel

Fotó: MRSZ

Szombathelyi Egyetemi SE–Szent Benedek RA II. 1:3 (-23, 19, -14, -18). Szombathely, Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok, 40 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Mezőffy, Veress.

SZoESE: Lajos, Fülöp, Horváth K., Dóka, Szalai Cs., Nagy D. Csere: Tauker, Gábriel, Imre, Donáczi, Wolfer. Edző: Bodzer Attila.

Az első szettben még a kezdeti hibáknak köszönhetően a játékrész derekáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de végül a balatonfüredi lányoknak állt a szerencse és sikerült behúzniuk a szettet. A második etapban az egyetemista lányok nyitásfogadásai néhány rövidke időszakot eltekintve jól működtek, és ez végül meghozta a várt eredményt, azaz egyenlített a SZoESE. A harmadik és negyedik szettben is rosszul kezdtek a vasiak és nem tudtak kilábalni a gyerekes hibákból, így a vendégek örülhettek a meccs végén. Képességei és tapasztalataihoz képest remekül helytállt Bodzer Attila együttese a Balaton-parti akadémiai csapattal szemben. A nyitásfogadásokon ismét sok múlt, de a SZoESE-nek voltak bravúros labdamenetei is, amelyek a jövőre nézve feltétlen bizakodásra adnak okot.

Károli Gáspár Református Egyetem SC–Haladás VSE 3:2 (-9, 19, 19, -16, 11). Budapest, 30 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Mezőffy, Kovács.

HVSE: Kőrösi, Tóth B., Héjj, Marton, Bánfi, Dabronaki. Csere: Horváth B., Kocsis D., Rudolf, Varga N., Ragasits. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Az első szettben alaposan meglepte ellenfelét a szombathelyi zöld-fehér alakulat, amely rettentő jól nyitott, pörgött a gépezet, klappolt a játék, nagyon bekezdett a Hali. Aztán a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is jött egy hullámvölgy a második etapban, amiből nem igazán tudott kijönni a vasi gárda. Ez rányomta bélyegét a komplett szettre, illetve még a következőre is. Nagyon hiányzott az első szettben mutatott határozottság és lendület. A negyedik játékrészre összekapták magukat a Mucsi-lányok, kilábalva a hullámvölgyből egészen simán egyenlített a HVSE. A mindent eldöntő ötödik szett elején ismét beragadt a Szombathely, amiből megint csak nem tudott kikecmeregni. Nem volt jobb a Károli, csak jobban koncentrált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában