Labdarúgás

2024.03.09. 17:00

Balaton-partiak a Perintparton - A Szombathelyi Haladás a BFC Siófokot fogadja

A labdarúgó NB II. 24. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a BFC Siófokot fogadja.

Pum András

Jagodics Márk győztes gólt fejelt a Honvéd ellen

Forrás: Unger Tamás

Jó formában vannak a szombathelyiek, tavaszi hat meccsükből csak egyet veszítették el, utolsó két bajnokijukat – Tiszakécske 2-1, Budapest Honvéd 1-0 – pedig megnyerték. Ráadásul a Honvéd elleni – különösen az első félidei – teljesítmény pedig bizakodásra adhat okot. A zöld-fehérek jelenleg 30 ponttal a 9. helyen állnak a bajnoki tabellán. A legjobb kiesőhelytől hét ponttal megugrottak és például a 6. Gyirmót öt pontra van előttük.  A BFC Siófok 23 ponttal a kieső, 16. helyen áll a tabellán. Pedig Vukmir Dragan együttese jól szerepel tavasszal, három győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérlege.  Idén mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték, 3-1-re győztek Tiszakécskén és 1-0-ra Kispesten. A legutóbbi fordulóban hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Vasastól. A siófoki együttesben három korábbi Haladás-futballistát is találunk, Debreceni Zalánt, Csató Martint és Hegedűs Jánost. A vendégek legeredményesebb játékosa Németh Barnabás öt találattal. Érdekesség, hogy a sárga-kékek védekezése nem éppen a legstabilabb, 38 gólt kaptak, ez a második legtöbb az NB II.-ben. Ősszel a Balaton-partján 1-1-re végzett a Siófok a Haladással, a szombathelyiek találatát Rácz Barnabás szerezte.

A stadion jegypénztárai 14 órakor nyitnak.

A további program. Vasárnap, 14.00: Budafok–Nyíregyháza, Mosonmagyaróvár–Csákvár. 17.00: Szeged–Kozármisleny, Pécs–BVSC-Zugló, Kazincbarcika–Gyirmót, Vasas–Ajka, Soroksár–Tiszakécske. Hétfő, 20.00: ETO FC Győr–Budapest Honvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában