Foci

2024.03.10. 16:11

Foci NB III.: kikapott a Soprontól a HVSE

Fájó vereséggel folytatta az NB III.-as labdarúgó-bajnokságot a Szombathelyi MÁV Haladás VSE - a szomszédvári rivális Sopron nyert 1-0-ra Kenderesi utcában.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A bentmaradásért küzdő Haladás a Kelen elleni idegenbeli győzelemmel (3-2) kezdte a tavaszi szezont. És szomszédvári rivális ellen, alsóházi rangadóval folytatta a pontvadászatot hazai pályán: a játéknap előtt a Sopron a 12., a HVSE a 13. helyen állt a tabellán, a két csapatot két pont választotta el egymástól.

Szombathelyi MÁV Haladás VSE - Caola SC Sopron 0-1 (0-1). Szombately, Kenederesi utca, 300 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Drabon.

HVSE: Horváth B. – Buzás, Horváth M., Kovács B. (Hende), Czuczi – Tóth M. (Horváth D.), Balogh Á., Vigh P. (Varga M.) – Szabó M., Szenczi B., Árvay (Ferencz). Edző: Szenczi Imre.

Gólszerző: Maka (6.).

Kiállítva: Czuczi (78., HVSE).

Rosszul kezdte a meccset a Haladás, gyorsan hátrányba is került. És a folyttatásban sem tudta rendezni a sorait. Nem tudott mit kezdeni ellenfele agresszív futballjával, letámadásával, nehezen hozta ki a labdát, nem tudott támadást felépíteni, párharcokat is rendre elvesztette - tompán futballozott. Fordulás után valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék mezőnyben - de továbbra is a Sopron volt veszélyesebb kapura. Igazán nagy helyzetet nem is dolgozott ki a házigazda - igaz, egyszer gyanús körülmények között mintha kezet ért volna a labda a soproni 16-oson belül, de a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. Czuczit viszont két sárgával kiállította - mi meglehetősen erős ítélet volt... Fontos mecset veszített el a Haladás - a Sopron győzelme megérdemelt.

 

Szenczi Imre: - Kár ezért a meccsért, mert ennél azért többet tudnak a fiúk - de most nem volt bennünk a győzelem. Nem tetszett a játékunk, hiányoltam az igazi küzdőszellemet, ma valamiért semmi nem akart összejönni, el vagyok keseredve. Ráadásul a meccsen történt egy sérülés és egy kiállítás is - ami csak tetézi a nehézségeinket, mert amúgy is létszámgondjaink vannak. De megyünk, dolgozunk, harcolunk tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában