Foci

2024.03.10. 20:59

Ismét nyert a Haladás!

A Siófok nem adta olcsón a bőrét - a végén dőlt el a csata. Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában gyűrte le a Siófokot.

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Jó formában várták a bentmaradásért küzdő Siófok elleni meccset a zöld-fehérek, tavaszi hat meccsükből csak egyet veszítették el, az utolsó két bajnokijukat megnyerték.

Szombathelyi Haladás–BFC Siófok 3-2 (2-1). Szombathely, néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Jakab.
Haladás: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla G. (Beronja, 64.) – Szakály A. (Zvekanov, 64.), Erdei, Rácz B., Mohos (Szijjártó, 78.) – Kelemen M. (Jancsó, 78.), Csernik (Rétyi, 42.). Edző: Alekszandar Jovics.
Siófok: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Svedyuk (Schildkraut, 62.) – Major G., Gyurkits (Vékony, 73.), Posztobányi (Kovács B., 73.), Kitl M. (Nemes, 85.), Varga B. – Németh B. (Tóth, 85.), Dénes Cs. Edző: Vukmir Dragan.
Gólszerzők: Kitl (13. – öngól), Rácz (24.), Szijjártó (84.), ill. Dénes (26.), Kitl (61.).
Kiállítva: Varga B. (90.).

13. perc: Mohos húzta meg a jobb szélen, Rácz lépett ki a labádájával, ügyes cselek után középre passzolt, a menteni igyekvő Kitl pedig becsúszva a saját kapujába rúgta a labdát – öngól (1-0).
24. perc: Kelemen labdájával Mohos lépett ki, betört a 16-osob belülre, a becsúszó védő elkésett, szabálytalanul szerelte. A jogos büntetőt Rácz rúgta el, a kapus védett, áém a kipoattónót Rácz közelről máér nem hibázta el (2-0).
25. perc: Dénes lépett ki balról, kapura tört, majd okosan, Pálfi lábai között gurított a kapuba (2-1).
61. perc: Egy kapu előtti kavarodásnál ide-oda pattogott a labda, Kitl eszmélt a leggyorsabban, és bevetődve az ötösről a jobb alsó sarokba fejelt (2-2).
84. perc: Szijjártó tört be a 16-oson belülre, ügyes cselekkel tisztára játszotta magát, majd jobbról, 14 méterről lőtt, visszahúzta a labdát a bal alsó sarokba  (3-2).

A Haladás kezdett jobban, magához ragadta az irányítást, a labda a siófoki térfélen pattogott – beszorult a vendég, a védekezésre koncentrált. Aztán kijött a szorításból a Siófok, hajtós, ki-ki meccset vívtak a felek. De mielőtt igazán felbátorodott volna a vendég egy öngól segítségével megszerezte a vezetést a Haladás. Szervezetten, jól futballozott a házigazda, gyors támadásokat vezetett – de az utolsó passzok nem sikerültek. Érett, és meg is született a második vasi gól. De még ki sem ünnepelhették magukat a hazaiak, máris szépített a Siófok – rögtön az első helyzetét gólra váltva. Kinyíltak, rohantak a csapatok, mindkét kapu előtt helyzetek alakultak, és maradtak ki.  A félidő hajrája ismét a hazaiaké volt, kontrákat vezettek, átlövésekből, beívelésekből veszélyeztettek. De a szünetig az eredmény már nem változott – és kellett is a szünet a vendégeknek.

Fordulás után óvatosabb csapatok léptek pályára. Kevesebb helyzetet láthattak a nézők, sok apró fault tördelte a játékot. Az idő múlásával a Siófok egyre inkább felvállalta a nyílt játékot – a Haladás labdaszerzések után próbált kontrázni. Egyre több beívelés érkezett a hazai kapu elé. És ki is egyenlített a Siófok – szerencsés góllal, de azért nem teljesen váratlanul. Ráadásul lendületben, támadásban maradt a vendég – szétesett a hazai csapat játéka. Küzdött ugyan becsülettel a Haladás, de sokat hibázott, kapura nem jelentett veszélyt. Ám a hajrában csak kicsikarta a győzelmet – a csereként pályára lépő Szijjártó egyéni villanásának köszönhetően! A hosszabbításban Schildkraut egyenlíthetett volna, de kihagyta a ziccert.

Nagy csatát, fontos meccset nyert meg a Haladás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában